Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pozor na cizince u silnic

ÚSTECKÝ KRAJ – Setkání se vyhněte, mohli byste přijít o peníze!  

     Policisté v Ústeckém kraji opět zaznamenali skupiny rumunských státních příslušníků, které se objevují zejména na hlavních tazích v kraji, například v blízkosti dálnice D8 na Litoměřicku a Teplicku. Jezdí v drahých vozech továrních značek Mercedes, Audi apod. s mezinárodními poznávacími značkami.

     Skupiny postávají u silnice s odstaveným vozidlem a zastavují řidiče. Pod různými legendami, jim pak nabízí „zlaté“ šperky, které ale nejsou ze zlata, jako protihodnotu. Nejčastěji požadují peníze či pomoc, protože jim došel benzín. Lidé, kteří jim uvěří, tak mohou snadno přijít o nemalé peníze. Navíc hrozí i další riziko okradení, popřípadě i fyzické újmy.

     Setkání s těmito skupinami cizinců by se proto lidé měli maximálně vyhýbat a vůbec nezastavovat, případně ihned po zjištění, že se jedná o výše zmíněnou skupinu, z místa odjet.

     Policie vyzývá všechny občany, zejména řidiče motorových vozidel, aby na výzvy těchto osob k zastavení vůbec nereagovali a pokud možno se s nimi vůbec nekontaktovali. Zároveň žádáme, aby v případě, že podobnou skupinu zaznamenají, neprodleně vyrozuměli Policii ČR na lince 158, která každé takovéto oznámení důsledně prověří.


por. Šárka Poláčková
KŘP Ústeckého kraje
23. 7. 2015

vytisknout  e-mailem