Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

"Přechodné bydliště"- vazba

TRUTNOVSKO - Recidivista opět "úřadoval" ve Dvoře Králové nad Labem. 

vloupánívloupáníVe středu večer 26. 6. 2024 policisté obvodního oddělení ze Dvora Králové nad Labem zadrželi na náměstí T. G. Masaryka 30letého muže, který je v posledních měsících velmi „zaměstnával“.
Koncem března letošního roku proti němu ve14 případech policejní komisař zahájil trestní stíhání pro podezření ze spáchání přečinu krádež, porušování domovní svobody a z přečinu poškození cizí věci, přičemž obviněný způsobil škodu na odcizených věcech přesahující 70 tisíc korun a svým nezákonným jednáním způsobil škodu na poškození majetku dosahující 50 tisíc korun.

Ovšem tato skutečnost ho však neodradila, a jelikož byl stíhaný na svobodě, páchal trestnou činnost dál.  Včera proti němu bylo ve 12 případech opět zahájeno trestní stíhání ze spáchání přečinu krádež a porušování domovní svobody. I tentokrát se muž zaměřil na násilné vnikání do sklepů a prostor bytových domů odkud „bral“ co mu přišlo pod ruku. Krom toho často „nakupoval“ bez placení. Škoda na odcizených věcech přesáhla 20 tisíc korun.

Policisté u muže nezajistili žádné odcizené věci. Je zřejmé, že vše co odcizil, využil pro svou potřebu nebo zpeněžil, aby si jak říkal, mohl koupit drogy.
Jedná se o muže, který je bez domova a je uživatelem drog.
Policejní komisař zaslal v pátek státnímu zástupci návrh na jeho vzetí do vazby, což soudce Okresního soudu v Trutnově dnes akceptoval a muž je stíhaný vazebně.
V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na 2 roky.

por. Pižlová Šárka, DiS.
28.6.2024, 16:00

Odkazy do noveho okna

vloupání

vloupání 

Detailní náhled

vloupání

vloupání 

Detailní náhled

vloupání

vloupání 

Detailní náhled

vloupání

vloupání 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem