Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pro zraněnou chodkyni letěl vrtulník

LOUNY - Ženu srazil na přechodu pro chodce řidič s osobním vozidlem. 

K vážné dopravní nehodě mezi chodkyní a osobním vozidlem vyjížděli v úterý odpoledne dopravní policisté. Nehoda se udála ve Vladimírské ulici v Lounech, krátce po 14. hodině. Čtyřiadvacetiletý řidič automobilu zn. VW Golf přijížděl z ulice Pod Nemocnicí a na přechodu pro chodce srazil přední částí vozidla 64letou ženu. Ta při nehodě utrpěla těžké zranění a letecky byla přepravena do nemocnice. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti a na případu dále pracují.

Nenapravitelný zloděj opět kradl

Devatenáctiletý mladík ze Žatce, který byl v posledních třech letech odsouzen Okresním soudem v Lounech za krádež, se znovu dopustil majetkové trestné činnosti. V úterý večer se vydal krást do žateckého Kauflandu. Tentokrát si bez zaplacení přisvojil deodorant v hodnotě 80 Kč. Ostraha jej za pokladnami zadržela a přivolala policisty. Ti zjistili, že mladý muž není v páchání trestné činnosti žádným nováčkem a ve zkráceném přípravném řízení mu sdělili podezření z trestného činu krádeže. Po provedených úkonech jej ze zadržení propustili na svobodu.

Za březnový útok padlo obvinění

Z trestných činů ublížení na zdraví, výtržnictví a vydírání obvinil komisař služby kriminální policie a vyšetřování 36letého muže, bytem z Příbramska. Obviněný koncem března napadl v jedné obci na Žatecku, na místě veřejnosti přístupném, o tři roky mladšího muže ohledně jejich předchozího konfliktu. Slovně a fyzicky na něj zaútočil, vyhrožoval mu a vydíral jej. Svým jednáním mu způsobil zranění, které si vyžádalo ošetření na chirurgii, dvoudennní hospitalizaci a následné domácí léčení, jež trvalo měsíc. Trestní stíhání obviněného je vedeno na svobodě. V případě, že bude odsouzen, mu hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 22. července 2015

 

vytisknout  e-mailem