Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Prodejce povalil

LITOMĚŘICE – Kořisti se nechtěl vzdát; Utekl s mobilem; Pozor na zloděje! 

Až dva roky může strávit za mřížemi 21letý muž, který odcizil v nákupním centru ve Štětí alkohol. V sobotu dopoledne si v prodejním prostoru uschoval láhev tvrdého alkoholu pod své ošacení a prošel pokladnami, aniž by zboží zaplatil. U východu z prodejny byl vyzván personálem, aby vrátil odcizené zboží. Mladík se kořisti nechtěl vzdát, zaměstnance prodejny fyzicky napadal, přičemž je povalil na zem. Nakonec musel svou kořist vydat a následovat policisty na místní oddělení, kde mu policejní inspektor ve zkráceném přípravném řízení sdělil podezření ze spáchání přečinu krádeže.
 

Utekl s mobilem
V pátek v odpoledních hodinách přijali lovosičtí policisté oznámení o krádeži mobilního telefonu. Poškozené vypadl telefonní přístroj na ulici před domem v době, když sbírala klíče. Toho využil neznámý lapka, který k ní přiběhl, telefon pod rukou odkopl, poté jej sebral a utekl pryč. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a po pachateli pátrají.
 

Pozor na zloděje!
Trpkou zkušenost si odnesla starší žena, která byla v pátek okradena na parkovišti jednoho roudnického nákupního centra. Zatímco se věnovala ukládání nakoupeného zboží do svého vozidla, využil neznámý lapka nestřeženého okamžiku a odcizil z otevřeného vozidla její kabelku. Žena tak přišla během chvilky o kabelku s osobními věcmi za více než 13 tisíc korun. Případem se zabývají policisté z místního obvodního oddělení.
 

Litoměřice, 11. 11. 2013, nprap. Pavla Kofrová
tisková mluvčí
Preventivně informační skupina Litoměřice
tel.: +420 974 436 208
e-mail: pislt@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem