Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

První přednášky pro žáky mateřských škol

V preventivně informačním centru Policie ČR  

Dne 21. 2. 2011 se v dopoledních hodinách uskutečnili první dvě přednášky v preventivně informačním centru Policie České republiky v Hradci Králové. Centrum navštívily dvě skupiny předškoláků s pedagogickým personálem Mateřské školy Třebechovická Hradec Králové.

Celkem 50 žáků se při dvou přednáškách dozvědělo důležité informace. Na uvítanou byla dětem představena činnost Policie České republiky, kdy v této části zhlédly projekci prezentačních šotů různých služeb policie.
Poté následovala dvě důležitá témata a to bezpečné přecházení vozovky a postup při oslovení cizím člověkem. Detailně byl tedy popsán bezpečný postup při přecházení vozovky, kdy následovala i praktická zkouška. Při té si žáci vyzkoušeli, že volání kamaráda na druhé straně vozovky je nutká rychle nejkratší cestou běžet k němu. Ale v závěru scénky všichni žáci věděli, že spěchat se přes vozovku je nebezpečné a vždy si čas na vyhledání přechodu a důkladné rozhlédnutí jistě najdou.
To že s cizím člověkem se nebudu, bavit, nebudu si od něj nic brát, či snad někam s ním chodit je nebezpečné, žáci věděli. Ovšem vzhledem k tomu, že se jedná o velmi důležité téma, byly dětem tyto informace zopakovány. V průběhu přednášek přišla řeč i na nález neznámých, či nebezpečných věcí. U tohoto jsou důležitá hesla – s věcí nijak nemanipulovat – vyrozumět dospělou osobu. Žáci byly při přednáškách pozorní a při vznesení dotazu, či při odpovědi na otázku se vzorně hlásili. Z centra si děti odnášely mimo zážitků i upomínkový předmět s logem Policie ČR.

Čtěte také i články z preventivních akcí  s dětmi:

Bezpečný internet - Jičínsko
Beseda o kyberšikane - Jičínsko
Problematika návykových látek - Trutnovsko

nprap. Jan Čížkovský
22. 2. 2011

 

vytisknout  e-mailem