Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Recidivista opět ve vazbě

LOUNY - Na svědomí má majetkovou kriminalitu. 

Před rokem v dubnu se navrátil z dvouletého výkonu trestu za loupež 28letý muž z Loun, ale náprava u něj zřejmě nenastala. Na svém kontě má totiž další trestnou činnost. Již začátkem července vnikl v provozních hodinách do objektu jedné firmy v Masarykově ulici v Žatci a z odemčené kanceláře odcizil dva volně odložené mobilní telefony. O několik dní později spáchal další protiprávní skutek v žatecké ulici Svatováclavská. Na křižovatce s ulicí Moskevská se nabídl ženě středního věku, jež měla poruchu na vozidle, že jí pomůže. Místo toho ji však okradl. Ze sedadla spolujezdce odcizil sportovní tašku, ve které se nacházely dva mobilní telefony. První zářijový den pak okradl mladého muže v lounské Husově ulici, před ubytovnou Oharka. V odpoledních hodinách mu ze zad strhl batoh a z místa utekl. O pár dní později si v nočních hodinách vynutil od jistého mladíka odvoz z Karlovy ulice v Lounech k hotelu Oharka. Přitom po něm požadoval zapůjčení peněz. Když to poškozený odmítl, odcizil mu při vystupování z vozidla mobilní telefon uložený v přihrádce u spolujezdce. Svým jednáním tak napáchal mladý recidivista celkovou škodu za téměř 10 000 Kč. Komisař služby kriminální policie a vyšetřování jej obvinil pro pokračující přečin krádeže, za což mu podle trestního zákoníku hrozí odnětí svobody od šesti měsíců do tří let. Zároveň na něj podal podnět k návrhu na vzetí do vazby, kterou následně soudce uvalil. Obviněný se již nachází za mřížemi.
 
V rodinném domě řádil zloděj
 
O víkendu se vloupal do jednoho rodinného domu v žatecké ulici Pod Známkovnou dosud nezjištěný pachatel. Poté, co se mu podařilo vniknout do obytných prostor, odcizil tři notebooky, tablet, tři televizory, DVD přehrávač, různé šperky a další věci. Způsobenou škodu odhadl majitel na celkem 183 tisíce korun. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody a po pachateli pátrají.
 
Kradl elektriku
 
Další případ krádeže elektrické energie šetří policisté v obci Břvany na Lounsku. Muž středního věku odebíral ve svém bydlišti elektrický proud, i když mu byla s poškozenou firmou ukončena smlouva. V průběhu předchozích čtyř měsíců tak neoprávněně odebral elektřinu, za což po něm poškozená společnost požaduje vyplatit 212 879 Kč. Ve zkráceném přípravném řízení mu policisté sdělili podezření z přečinu krádeže.
 
Z parcely zmizel přívěsný vozík
 
Z neděle na pondělí odcizil dosud nezjištěný pachatel z volně přístupné stavební parcely přívěsný vozík. K události došlo v Dukelské ulici v Žatci, poškozený škodu vyčíslil na 46 100 Kč. Policisté případ šetří jako trestný čin krádeže, po pachateli pátrají.
 
Ignoroval dvojí zákaz řízení
 
V minulých dnech kontrolovali policisté v Pražské ulici v Žatci osobní motorové vozidlo zn. Škoda Octavia, které řídil 30letý muž ze Žatce. Lustrací zjistili, že dotyčný nemá za volantem co dělat. Má totiž uděleny dva zákazy řízení. Jeden mu vydal Městský úřad v Žatci a zakázal mu řídit od 12. 3. 2013 do 12. 9. 2014 a druhý Městský úřad v Podbořanech. V tomto případě má zakázáno řídit motorové vozidlo od 24. 4. 2013 do 24. 4. 2014. Policisté mu proto ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Pokud soud uzná jeho vinu, hrozí mu odnětí svobody až na tři roky.
 
nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 17. září 2013
  

vytisknout  e-mailem