Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Recidivista vnikl do 19ti domků v krajském městě

KRÁLOVÉHRADECKO - Využil vždy odmeknutých dveří! 

Z přečinu porušování domovní svobody, z krádeže a z neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku obvinil policejní komisař 33letého recidivistu z Hradce Králové. Policisté mu kladou za vinu, že v době od konce října 2014 do poloviny ledna 2015 vnikl v devatenácti případech na různých místech Hradce Králové do rodinných domků.

Obviněný pokaždé zvolil stejný způsob provedení a do objektu vnikal v denní nebo v noční době neuzamčenými dveřmi.  Poškozenými jsou většinou starší lidé, kteří byli v době krádeže doma a měli odemknuté dveře. Po jeho „návštěvě“ jim mizely volně odložené mobilní telefony, kabelky, peněženky, platební karty nebo fotoaparát a notebook. Ve dvou případech si dokonce odnesl LCD televizor. Není bez zajímavosti, že se majitelé mnohdy nacházeli uvnitř domu nebo v jeho blízkosti  a ve třech případech nezvaného návštěvníka dokonce vyrušili. Ten pak z místa činu utekl. V jednom případě jej dokonce muži zákona na takovém útěku zadrželi a podezřelý skončil o vánocích na policii. Zjevně se však nepoučil.

Na podzim stačil ještě odcizit bundu s peněženkou, kterou si majitel na chvíli odložil na lavičku u zastávky městské hromadné dopravy v centru města. Rovněž má mít na svědomí krádež kabelky z pultu kantýny v jedné z hradeckých poliklinik a krádež elektrické kytary z restaurace v Hradci Králové - Kuklenách. Z jedné kanceláře na Slezském Předměstí zase před nedávnem zmizely dva digitální fotoaparáty.

Obviněný není policistům neznámý, neboť byl v minulosti za obdobou trestnou činnost několikrát trestán. K výše uvedenému jednání se přiznal a uvedl, že odcizené věci prodával náhodným zájemcům. Peníze použil pro svoji potřebu, neboť byl jako nezaměstnaný a nemajetný prý v tíživé finanční situaci. Způsobil škodu přes 100 tisíc korun a nyní mu hrozí až 5letý pobyt za mřížemi. Policisté podali k rukám státního zástupce podnět na vazební stíhání obviněného.

Foto: Policie ČR
por. Mgr. Lenka Burýšková
Dne 29. ledna 2015 v 11:50
Odkazy do noveho okna

otevřené dveře

otevřené dveře 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem