Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Rekapitulace bezpečnostního opatření na Vypichu

Bezpečnostní opatření v souvislosti s koncertem skupiny Kabát zaměstnalo pražské policisty na dlouhé hodiny. 

V rámci tohoto opatření řešili policisté celou řadu oznámení. Většina z nich souvisela se ztíženou dopravní situací v lokalitě pražského Vypichu.
Policie však zasahovala i u zásadnějších věcí:
  • Například krátce před 19.hodinou došlo v prostoru tramvajové zastávky u Ladronky ke kolapsu muže. Členové Antikonfliktního týmu pražské policie spolu s profesionální zdravotnicí muže oživovali až do příjezdu ZZS.
  • Dále policisté řešili například konflikt mezi návštěvníky koncertu a pořadateli, kdy dva z útočníků nakonec skončili na policejní služebně pro podezření z trestných činů výtržnictví a násilí proti úřední osobě.
  • Na policejní služebně skončil i další muž, který se pokusil jednomu z návštěvníků odcizit jeho mobilní telefon. Přímo při činu ho chytil sám okradený.
  • Jiný mladík se téměř ve stejný okamžik pokoušel vylézt na stožár vysokého napětí, ale naštěstí si to za přítomnosti policejní hlídky rozmyslel.
  • Policisté asistovali i u převozu zraněného muže do nemocnice. Agresivní pacient totiž v sanitce zdravotníky napadal.
Ani po oficiálním ukončení celého koncertu se policisté nezastavili. Přijali celou řadu oznámení o rušení nočního klidu.
Krátce po půlnoci s ukončením provozu pražského metra policie zasahovala v prostoru stanice metra Hradčanská, kde docházelo k vzájemnému napadání větší skupiny osob. Dva z účastníků potyčky ve věku 22 a 32 let skončili v péči lékařů s řezným poraněním, pravděpodobně způsobeným nožem. Policisté v této souvislosti zadrželi tři podezřelé ve věku od 20 do 22 let. Případ si vzhledem k okolnostem převzali kriminalisté prvního policejního obvodu.
 
 mjr. Bc. Andrea Zoulová - 14. září 2014 

vytisknout  e-mailem