Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Rizika internetu

Beseda pro širokou veřejnost v Libuni 

K velmi aktuálním otázkám poslední doby zcela nepochybně patří bezpečná komunikace prostřednictvím mobilního telefonu a internetu.
Také jičínští policisté se aktivně zapojili do projektu „E-bezpečí“, který se zaměřuje na problematiku nebezpečných komunikačních jevů. Druhý projekt, „Seznam se bezpečně“, je zejména určen dětem od 12 let, jejich rodičům a pedagogům. Právě na výše uvedenou problematiku se zaměřila beseda, která se uskutečnila 27. ledna v obci Libuň. Preventivní přednášku domluvil s představiteli obce územně odpovědný policista z Obvodního oddělení Sobotka. V příjemném prostředí místní restaurace se sešly různé věkové skupiny občanů. Pracovník Preventivně informační skupiny Jičín úvodem krátce přítomným vysvětlil smysl a cíl zmíněných projektů, které mají hlavně důrazně varovat mladou generaci před neopatrným a neuváženým zveřejňováním osobních údajů. Také navazování kontaktu cestou internetu přináší mnohá rizika a právě děti si je často vůbec neuvědomují.
Následovala produkce preventivního filmu, kde účastníci viděli několik konkrétních příběhů a slyšeli mnohé rady a důležitá doporučení. Další cenné informace se přítomní dozvěděli i z preventivních letáčků, které obdrželi na závěr setkání.
Více informací na: www.seznamsebezpecne.cz
                                 www.e-bezpeci.cz
FOTOGALERIE:
por. Bc. Petr Janda
28. 01. 2011

vytisknout  e-mailem