Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Sekačku neodvezl

Český Těšín - všímavý prodávají zabránil krádeže vystavené sekačky 

První májový den přijali policisté na lince 158 oznámení o pokusu ukrást sekačku, která byla vystavena před prodejnou v Českém Těšíně. Oznamovatel uvedl, že jeden z prodejců si všiml mladého muže, který sundal stroj ze stojanu a rozběhl se s ním pryč. Všímavý prodávající nemeškal a začal ho pronásledovat. Zhruba po dvaceti metrech nechal prchající sekačku sekačkou a jako spolujezdec nasedl do osobního automobilu, ve kterém ujel.Do pátrání po pachateli byli zapojeni nejen policisté obvodního oddělení Český Těšín, ale také jejich kolegové z oddělení hlídkové služby územního odboru Karviná. Jejich úzká spolupráce a podrobný popis automobilu, možného pachatele i jeho únikové cesty, kterou uvedli svědci, vedla k jeho rychlému zadržení. Zhruba do dvaceti minut byly  nejprve na parkovišti u nákupního centra dohledány obě ženy, které jej z místa odvezly a po dalších deseti minutách v jednom z obchodů také samotný muž.

Policisté nejprve přistoupili k ověření totožnosti všech tří cizinců. Jelikož pouze jedna z žen měla u sebe, tak jak ukládá zákon o pobytu cizinců, doklad totožnosti, kontaktovali kolegy z oddělení zahraničních vztahů. Přestupek, kterého se žena a muž nemající doklady dopustili, vyřešili policisté odboru cizinecké policie.

Následně policisté obvodního oddělení ve zkráceném přípravném řízení sdělili devětadvacetiletému muži podezření ze spáchání přečinu krádeže ve stadiu pokusu, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

por.Mgr. Daniela Vlčková
oddělní tisku
6. 5. 2024

vytisknout  e-mailem