Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Silniční kontroly na Trutnovsku

Během několika hodin čtyři podnapilí za volantem 

V době od pátečního večera do sobotního rána 12. 6. 2010 se na silnicích v celém trutnovském regionu konala dopravně bezpečnostní akce, která byla zaměřena na dodržování bezpečnosti silničního provozu a požívání alkoholu před nebo během jízdy.
Do uvedené akce se zapojilo na tři desítky policistů. Policejní hlídky v průběhu akce zastavili ke kontrole necelé tři stovky řidičů. Ženy a muži zákona vyřešili během několika hodin 8 přestupků v dopravě. Policisté některé ze zjištěných přestupků vyřešili na místě uložením blokové pokuty. Navíc policisté při uvedených kontrolách vyzvali 265 řidičů k dechové zkoušce na zjištění alkoholu. Žádné překvapení se nekonalo, čtyři řidiči usedli za volant svého automobilu po požití alkoholického nápoje. Za uvedené nezodpovědné jednání hrozí podnapilým řidičům vysoká pokuta, zákaz činnosti a v případě zjištění alkoholu nad jednu promili až rok vězení.
Vzhledem k situaci v silničním provozu, kterou každý slušný občan vnímá jako katastrofální, budou trutnovští policisté podobné akce opakovat.

nprap. Udo Ertner
14. 6. 2010

vytisknout  e-mailem