Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Skot zamířil do centra Náchoda

Klidné nedělní poledne narušilo stádo krav 

Skot v NáchoděSkot v ulicích Náchoda

Běžný výkon služebních povinností poněkud vybočil ze zaběhnutých kolejí, když v neděli 16. 5. 2010 v poledních hodinách přijali policisté oznámení, že se poblíž čerpací stanice Shell v Náchodě odněkud objevilo stádo krav.
 
Skot se zřejmě nějakým způsobem dostal z nedaleké pastviny na okraji města a zmateně začal klusat směrem k centru města. Více než desetihlavé stádo se rozběhlo mezi paneláky plhovského sídliště a po hlavní silnici doklusalo až ke kruhovému objezdu U Itálie. Událost se však neobešla beze svědků a nezvyklou zvířecí návštěvu občané ohlásili na policii. To už nervózní skot cestou začaly korigovat policejní hlídky, jak státní tak městské policie, a odklonily je na Kladskou ulici směrem od centra, kam původně stádo směřovalo. Stádo doběhlo až k otevřené bráně VAKu, kde se skot zarazil a zahnul do areálu.
 
Policisté využili situace a stádo tam uzavřeli. Mezitím, co policejní hlídky hnaly skot ulicemi a dohlížely na to, aby krávy nikomu neublížily a nic neponičily, služba kontaktovala majitele stáda, který si pro ně přišel a za policejní asistence vyhnal krávy na pastviny za hranice města. Policisté zhruba na 20 minut uzavřeli část Kladské ulice a společnými silami s majitelem zahnali skot zpět na louky za městem.
Foto Policie ČR
 
por. Bc. Eva Prachařová
17. 5. 2010
Odkazy do noveho okna

Skot v Náchodě

16. 5. 2010 

Detailní náhled

Skot v Náchodě

16.5.2010 

Detailní náhled

Skot v Náchodě

16.5.2010 

Detailní náhled

Skot v Náchodě

16.5.2010 

Detailní náhled

Skot v Náchodě

16.5.2010 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem