Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dopravní policisté a Centrum služeb pro silniční dopravu kontrolovali řidiče

KRAJ - Společná silniční kontrola v Hradci Králové 

Centrum služeb pro silniční dopravu, s.p.o., zastoupené Mobilními expertními jednotkami a dopravní policisté z Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje a Pardubického kraje se ve dnech od 16. do 19. května 2017 setkají na společné silniční kontrolní akci s názvem MULTILATERAL ROADSIDE CHECK „Pernštejn 2017“. Ve dnech 17. až 19. května 2017 se akce zúčastní také zahraniční partneři ze Slovenska, Polska, Spolkové republiky Německo, Maďarska a Ukrajiny.

Akce, která se koná v Královéhradeckém a Pardubickém kraji, je organizovaná v rámci spolupráce kontrolních složek, působících v oblasti dopravy se zaměřením na: dodržování podmínek sociální legislativy, používání a manipulace se záznamovými zařízeními, dodržování podmínek přepravy nebezpečného zboží, kontrolu zajištění a upevnění nákladu a kontrolní vážení vozidel v silničním provozu.

Za první dva dny jsme zkontrolovali  na Královéhradecku přes 70 řidičů, kteří se celkem dopustili více jak 25 přestupků, přičemž někteří hned několika najednou. Nejčastěji se jednalo o špatný technický stav vozidel, přetížení  nebo špatně upevněný náklad. Asi nejvážnějšího porušení se dopustil dnes jeden kontrolovaný řidič kamionu v Hradci Králové, který převážel chemikálie. Kontrolou bylo zjištěno, že  na vozidle je neplatná technická prohlídka, tachograf má prošlou kalibraci, přepravovaný náklad je nedostatečně upevněn a označení nákladu neodpovídá zákonu. Přepravci tak za toto porušení hrozí až milionová pokuta. Policisté uložili také celkem 6 kaucí v celkové výši 150 tisíc korun. Kauci ve výši 100 tisíc korun včera zaplatil například řidič/cizinec za to, že neměl ve vozidle povinný tachograf. V příloze přinášíme foto z dnešní kontroly v Hradci Králové u Malšovického stadionu.

por. Mgr. Lenka Burýšková
Dne 17. 5. 2017 v 15:30

Odkazy do noveho okna

kontrola

kontrola 

Detailní náhled

kontrola

kontrola 

Detailní náhled

kontrola

kontrola 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem