Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Další smrtelná dopravní nehoda

Český Krumlov – Havárie nákladní dodávky. (Hlasová schránka 974 221 116)  

Krátce po jedné hodině po půlnoci na dnešní den vyjížděli policisté ve spolupráci s dalšími složkami IZS do prostoru sídliště Plešivec v Českém Krumlově. Řidič (64) nákladní dodávky tovární značky Ford Tranzit zde zatím z blíže neurčené příčiny v levotočivé zatáčce vyjel mimo komunikaci, kde narazil do dvou dopravních značek a následně do vzrostlého stromu. Při nárazu bohužel utrpěl zranění neslučitelná se životem, kterým na místě podlehl. Přesná příčina, průběh a případná míra zavinění nehody je předmětem následného šetření českokrumlovských dopravních policistů. Dle prvotního šetření je dáno důvodné podezření, že řidič nebyl při jízdě připoután bezpečnostním pásem. Souhrnná hmotná škoda na vozidle a poškozených dopravních značkách je odhadnuta na částku 38 000 korun.

Za posledních deset dnů měsíce března se tak na jihočeských silnicích jedná již o třetí smrtelnou dopravní nehodu. Bohužel dvě z nich se staly právě na Českokrumlovsku. V obou případech se jednalo o havárie vozů, došlo k nim v době okolo půlnoci a obě skončily vyjetím vozů mimo komunikaci a nárazem do stromu.

Na tuto smutnou skutečnost důrazně upozorňujeme a nabádáme řidiče, aby jízdě, a to nejen v nočních hodinách, věnovali maximální pozornost.

por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz , krpc.pio@pcr.cz

29. března 2016

Odkazy do noveho okna

Smrtelná DN - Český Krumlov - 29. 3. 2016 - 01

Smrtelná DN - Český Krumlov - 29. 3. 201... 

Detailní náhled

Smrtelná DN - Český Krumlov - 29. 3. 2016 - 02

Smrtelná DN - Český Krumlov - 29. 3. 201... 

Detailní náhled

Smrtelná DN - Český Krumlov - 29. 3. 2016 - 03

Smrtelná DN - Český Krumlov - 29. 3. 201... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem