Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Důvěřivost se nevyplácí

Seniorka přišla o úspory 

 
Okrást starou paní se nestyděla ve čtvrtek 16. července v odpoledních hodinách asi padesátiletá žena ve Žlunicích. Vše se odehrálo v rodinném domku devětasedmdesátileté seniorky, ke které se žena vetřela. Namluvila jí, že jí nese přeplatek za domovní daň ve výši 6 tisíc korun. Důchodkyně byla potěšená, že jí někdo peníze přinesl   a ani náhodou jí nenapadlo, že si spíše pro ně přišel. A jak to v takových případech bývá, měla žena pouze 2 pětitisícové bankovky, na které požadovala vrátit čtyři tisíce. Nato stará paní odešla do obývacího pokoje, kde ze skříně vyndala krabici s úspory. Odpočítala osm tisíc korun a vrátila se zpět k té „hodné“ paní. Ta najednou začala přeměřovat místnosti, kdy majitelku požádala, aby ji mohla držet pásmo. Dobrá žena tak učinila, což ovšem neměla dělat. Vetřelkyně v nestřeženém okamžiku proklouzla do obývacího pokoje, kde se její mršté prsty zmocnily zbytku úspor. Pak už neměla chuť cokoliv měřovat a rychle domek opustila. Až po jejím odchodu žena zjistila, že jí odcizila přes dvacet tisíc korun.
K jejímu popisu uvedla, že se jednalo o velmi pohlednou ženu, která byla ve věku kolem 50 let. Měla plnoštíhlou postavu a blond vlasy. Na sobě měla slušné oblečení a hovořila se slovenkým přízvukem.
Policie ČR tímto žádá občany, kteří by k uvedenému případu nebo k osobě pachatelky mohli uvést jakoukoliv informaci, aby tak učinili na linku 158.
nprap. Hana Klečalová
17. 7. 2009
 

vytisknout  e-mailem