Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zebra na Jičínsku

Policisté oslovili na vyznačených přechodech desítky chodců 

Další preventivní akce, která se zaměřila na bezpečnost chodců, se uskutečnila ve čtvrtek 9. září v Jičíně. V návaznosti na celorepublikový projekt „Zebra se za Tebe nerozhlédne“ obsadili dopravní policisté s pracovníkem preventivně informační skupiny vybrané frekventované přechody.

Od sedmé hodiny ranní se s nimi občané mohli setkat v Jiráskově ulici, kde oslovovali zejména ty nejmenší při cestě do školy. Nejčastější otázka se týkala správného chování před vstupem do vozovky. Potěšitelné bylo zjištění, že děti většinou velmi dobře věděly, že chodec nemá absolutní přednost. Ti starší se mužům zákona zase svěřovali se svými zkušenostmi s řidiči motorových vozidel. Po dvanácté hodině dbali na bezpečnost přecházejících policisté z Obvodního oddělení Jičín v ulici 17. listopadu. To už se školáci vraceli domů. Někteří měli doprovod rodičů, kteří probíhající akci hodnotili velmi pozitivně. Zdravotní pojišťovna Ministerstva vnitra ČR, jako hlavní partner, zajistila preventivní materiály, kdy děti dostaly vystřihovánky, zápisníčky, reflexní nálepky a kartičku s radami pro chodce.

Obdobně preventivně působili v tomto týdnu muži zákona ještě na vyznačených přechodech před školami v Libuni a Železnici. Také zde je oslovené děti potěšily svými znalostmi o pravidlech silničního provozu.

por. Bc. Petr Janda
09. 09. 2010
Fotogalerie:

vytisknout  e-mailem