Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

HIP HOP KEMP - aktualizace

KRÁLOVÉHRADECKO - Hudební festival z pohledu policie. 

Během  hudebního festivalu vyšetřovali policisté celkem 134 přestupků a 6 trestných činů.

V rámci trestných činů se jednalo o výtržnictví, krádeže, vloupání do motorových vozidel a maření výkonu úředního rozhodnutí. Toho se dopustil 19letý mladík z Pardubicka, který řídil vozidlo, i když mu byl soudem uložen trest zákazu řízení, a to až do prosince 2015. Případ policisté vyřešili ve zkráceném přípravné řízení a mladíkovi nyní hrozí až 3letý pobyt za mřížemi. 

Z majetkových přestupků policisté nejčastěji řešili drobné krádeže v nákupních střediscích (celkem 67 – potraviny, alkohol, konzumace potravin v prostorách prodejní plochy) a krádeže odložených a ztracených věcí (celkem 22 – peněženky, doklady). Policisté během konání festivalu zkontrolovali také celkem 716 vozidel a zjistili v této souvislosti 45 přestupků. V 17 případech se jednalo o požití alkoholu (z toho bylo 15 cizinců), ve 13 případech o pozitivní test na toxi. Dopravní policisté uložili v této souvislosti řidičům celkem 19 kaucí za více něž 260 tisíc korun.

Zhruba 90% všech krádeží  a také přestupků v dopravě měli tradičně na svědomí zahraniční návštěvníci z Polska. Naši policisté v této souvislosti již třetím rokem proto spolupracovali s polskými kolegy. Tito policisté z pořádkové jednotky z Wroclawi, kteří zde působili jako konzultanti společně s našimi hlídkami z cizinecké policie,  nám pomáhali při komunikaci a jednání s polsky mluvícími návštěvníky, zejména pak při řešení jejich přestupků. Za jejich pomoc jim proto patří naše poděkování.

por. Mgr. Lenka Burýšková
Aktualizace dne 25. srpna 2014 v 9:35

______________________________________________________________________________
Pětasedmdesátiletý  hiphoper
Včera, o půl osmé večer, zavolala na tísňovou linku policie starší žena z Hradce Králové, která oznámila, že má strach o svého  75letého manžela. Muž  prý odešel na „nějakou slavnost ke Kauflandu“ a ještě se nevrátil domů, kde má připravené léky. Policisté získali jeho popis i fotografii a dali se do pátrání. Nejprve prověřili, zda se senior nenachází  v nemocnici, což se naštěstí nepotvrdilo. Hlídka se proto rozhodla provést šetření v okolí a v místě konání hudebního festivalu „Hip hop kemp“. Netrvalo dlouho a pohřešovaného seniora zde skutečně vypátrala. Výborně naladěný muž, řádně označen páskou pro návštěvníky, policistům uvedl, že byl v kempu prodat vlastní hudební aparaturu a jelikož byl z atmosféry festivalu nadšený, vůbec domů nespěchal. Mužům zákona dokonce sdělil, že se na hudební produkci chystá dostavit i dnešního dne, a to i se svojí manželkou. Zda vyznává tento hudební žánr i jeho paní, však policisté už nezjistili.

"Chyba v Matrixu"
Méně úsměvný byl další případ, který museli policisté včerejšího dne řešit. Sdělení podezření z výtržnictví si vyslechl 19letý mladík z Českých Budějovic. Ten ve čtvrtek krátce před půlnocí přišel na hlavní stage, kde se nacházelo asi tisíc lidí a po dobu nejméně deseti minut zde nahý při tanci onanoval. Policisté případ vyřešili ve zkráceném přípravném řízení. Mladík na svoji obhajobu později mj. uvedl, že za to zřejmě může „chyba v Matrixu“.  Výtržníkovi hrozí za takové jednání až 2letý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Lenka Burýšková
Aktualizace dne 22. srpna 2014 v 9:10
 
______________________________________________________________________________
 
Včera v poledne kontrolovali na vlakovém nádraží v Hradci Králové policisté 20letého mladíka z Varnsdorfu, který přijel na hudební festival „Hip hop kemp“. Bylo zjištěno, že mladík má u sebe igelitový sáček s marihuanou (v množství 5 gramů) a svislou dopravní značku s nápisem obce Varnsdorf (o rozměrech 101cm x 51cm). Policisté proto mladíka zajistili a převezli na služebnu. Drogu policistům dobrovolně vydal. Za přestupek na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi mu byla uložena pokuta ve výši 1 tisíc korun. K dopravní značce uvedl, že ji z recese odcizil v místě svého bydliště, aby ji mohl odvést s sebou na festival. Policisté již spolupracují se zmíněnou obcí, kvůli vrácení značky a také s  místními policisty, kam tento případ bude postoupen k dalšímu dořešení.

Aktualizace dne 21. srpna 2014 v 10:20

V souvislosti s hudebním festivalem řešili policisté od včerejšího dne již první případy krádeží. Včera, v odpoledních hodinách, využil neznámý zloděj nepozornosti 23letého mladíka z Brna a odcizil mu při akreditaci batoh, který na chvíli ponechal bez dozoru. Společně s batohem mladík přišel o peněženku s doklady a finanční hotovostí ve výši 6.500 korun, dále o spací pytel, značkovou bundu, dvě lahve značkového alkoholu a další nápoje. Krádeží mu vznikla celková škoda ve výši přes 11 tisíc korun.
Dvacetiletému mladíkovi z Frýdku Místku zase zloděj odcizil z kapsy kalhot peněženku. Ke krádeži došlo v době, kdy mladík stál ve frontě u vstupu do stanového městečka. Kromě dokladů přišel také o finanční hotovost ve výši 4 tisíce korun.
Policisté vyšetřují dále krádež věcí z vozidla, ke které došlo pravděpodobně v nočních hodinách ze středy na čtvrtek. Polským návštěvníkům měl  neznámý zloděj ze zaparkovaného automobilu odcizit doklady, finanční hotovost, dva mobilní telefony, jídlo a hygienické potřeby s celkovou škodou ve výši cca 20 tisíc korun.
Za krádeže a za neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozí pachatelům až 2letý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Lenka Burýšková
Aktualizace dne 21. srpna 2014 v 9:10

______________________________________________________________________________
 
Ve dnech 21. – 23. 8. 2014 se koná ve festival parku (objekt bývalého vojenského letiště) v Hradci Králové již tradiční hudební festival „HIP HOP KEMP“ . Na akci se bude stejně jako v předchozích letech podílet také Policie ČR. Na klidný průběh dohlédne dostatečný počet policistů z dopravní, pořádkové, kriminální a cizinecké policie. Výkon služby bude opět posílen v denní i v noční době. Předpokládáme tradičně velkou účast návštěvníků i ze zahraničí. Ti se začali do Hradce Králové sjíždět již včera. Spolupracujeme proto i s polskými kolegy. Tito policisté tu budou jako konzultanti, kteří nám pomohou při jednání s polsky mluvícími návštěvníky a také při řešení případných přestupků.
S ohledem na zvýšený pohyb, zejména chodců v okolí letiště, žádáme řidiče i ostatní účastníky silničního provozu o maximální pozornost a ohleduplnost!

por. Mgr. Lenka Burýšková
Dne 20. srpna 2014 v 10:30


 

vytisknout  e-mailem