Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Útok v metru

Pražští policisté pátrají po skupině fotbalových fanoušků, kteří napadli příznivce jiného klubu. 

Včera krátce po skončení fotbalového utkání Na Julisce se v metru Staroměstská náhodně potkali příznivci dvou různých klubů. Pár vteřin poté více než desítka mužů napadla dva příznivce jiného klubu. Jedná se o velmi brutální útok, a i přestože oba muži na místě zůstali nehybně ležet, útočníci se k nim opakovaně vraceli a v napadení pokračovali. Do poškozených opakovaně kopou, bijí je pěstmi, šlapou na ně a tahají je po zemi. Kriminalisté disponují desítkami záběrů z metra, na kterých je zachycen samotný útok a následný pohyb útočníků. Z kamerových záznamů je také zřejmé, že se na místě nacházelo větší množství lidí, kteří se snažili před partičkou útočníků utéct, a jen náhodou nedošlo ke zranění nikoho z nich. Poškozeného, který na místě zůstal ležet přímo před soupravou metra, se zastal cestující. I přestože napadený čelil velmi brutálnímu útoku, z místa odešel. Kriminalisté nyní samozřejmě prosí, aby se tento poškozený a svědek, který mu pomohl, přihlásili na policii.  Druhý poškozený byl na místě ošetřen lékařem a převezen do nemocnice s otřesem mozku, zlomeninou v obličejové části, pohmožděninami a tržnými ranami.
 
Krátce po incidentu policisté poblíž metra zadrželi jednoho z útočníků, který byl obviněn z trestného činu výtržnictví a pokusu těžké újmy na zdraví. Po ostatních kriminalisté intenzivně pátrají.
 
Kriminalisté nyní prosí poškozeného, svědky a všechny, kteří znají totožnost útočníků, aby okamžitě volali na linku 158.
 
 
nprap. Eva Kropáčová   24.9.2012
 
 
 
25.9.2012
Díky zveřejnění kamerových záznamů v médiích, kriminalisté během včerejšího
dne obdrželi více než desítku poznatků k napadení.

Dnes 25. září kriminalisté zadrželi a obvinili další dva útočníky z metra,
kteří se dopustili trestného činu výtržnictví a pokusu těžké újmy na zdraví.
Jeden z obviněných byl již v minulosti stíhán pro obdobnou trestnou činnost
páchanou v souvislosti s fotbalem.

 

 

vytisknout  e-mailem