Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Distribuovali pervitin

LOUNY - Hrozí jim až desetileté vězení. 

V rukou lounských policistů skončili další drogoví dealeři. V tomto případě se jedná o muže a ženu (oba ročník 1989) ze Žatecka, kteří nejméně od září minulého roku na Žatecku a přilehlých obcích prodávali pervitin. Drogu nakupovali převážně na Mostecku od jistého dodavatele. Zčásti ji pak použili pro vlastní potřebu a zčásti ji distribuovali koncovým uživatelům po předchozí domluvě prostřednictvím sociální sítě či mobilního telefonu. Za uvedené období nakoupili pervitin nejméně v 270 případech, přičemž částka za celkové množství nakoupeného pervitinu činí nejméně 400 000 Kč. Při posledním nákupu, v těchto dnech, byli oba zadrženi lounskými kriminalisty a byla u nich provedena domovní prohlídka. Následně jim komisař služby kriminální policie a vyšetřování sdělil obvinění z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy ve formě spolupachatelství. Pokud budou odsouzeni, hrozí jim podle trestního zákoníku trest odnětí svobody v délce od dvou do deseti let. Vyšetřování je vedeno na svobodě. Při samotné realizaci případu a zadržení pachatelů lounští kriminalisté úzce spolupracovali s policisty protidrogového oddělení mostecké policie.
 
Objasněné vloupání
 
Policisté objasnili vloupačku do novinového stánku ve Vroutku, ke které došlo koncem března letošního roku (více zde). Skutek mají na svědomí dva mladíci (ročník 1991 a 1993) z Podbořanska a z Plzeňska, kteří tehdy po násilném vniknutí do prodejny odcizili cigarety různých značek a tabákové výrobky, vše v hodnotě 21 255 Kč. Další cigarety v hodnotě 4 442 Kč, které měli v úmyslu odcizit, si uložili do tepláků, jež zanechali na místě činu. Poškozením stánku způsobili škodu za 4 442 Kč. V těchto dnech oba mladíky obvinil komisař služby kriminální policie a vyšetřování z trestného činu krádeže. Jejich trestní stíhání je vedeno na svobodě.
 
Okradené ženy
 
Ve čtvrtek, po desáté hodině dopoledne, okradl dosud nezjištěný pachatel ženu středního věku v prodejně Albert v Lounech. Z nákupní tašky na kolečkách jí v nestřeženém okamžiku odcizil peněženku s doklady, finanční hotovostí a platební kartou. Tím jí způsobil škodu za 1 700 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení z trestného činu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a po pachateli pátrají.
 
K další okradené ženě vyjížděli policisté ve čtvrtek odpoledne do jedné provozovny nehtového studia v Lounech. V tomto případě odcizil neznámý pachatel ze židle volně odloženou kabelku s věcmi včetně dokladů, peněz, platební karty či mobilního telefonu. Poškozená škodu vyčíslila na 8 850 Kč. Případ policisté šetří jako trestný čin krádeže a trestný čin neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, po pachateli pátrají.
 
nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 17. července 2015     

vytisknout  e-mailem