Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Poznáváte muže na fotografiích?

DOMAŽLICKO - Falešný bankéř vylákal od jednapadesátileté ženy celkem 300 tisíc korun. Z bankovního automatu byly zajištěny fotografie, které zachycují osobu důležitou pro trestní řízení. Poznáváte ji? 

Domažličtí kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality prověřují případ podvodu, při kterém neznámý pachatel vystupoval pod legendou falešného bankéře a vylákal od jednapadesátileté ženy celkem 300 tisíc korun. Poškozená tak učinila v domnění, že jí byl napadený bankovní účet, což jí bylo i takto ze strany falešného bankéře sděleno. Proto raději výše uvedenou částku ze svého bankovního účtu podle instrukcí poskytnutých falešným bankéřem přeposlala na tzv. chráněný bankovní účet, ke kterému byla vydána tokenizovaná platební karta. Touto kartou pak dosud neznámá osoba provedla dvě transakce, a to začátkem srpna letošního roku, kdy učinila v bankovním automatu v obci Jihlava vklad ve výši 100 korun a ještě v tentýž den učinila z bankovního automatu v Brně výběr v hodnotě 300 tisíc korun. Z uvedených bankovních automatů byly zajištěny kamerové záznamy, jenž zachycují osobu, provádějící tyto transakce. Osoba vyobrazená na fotografiích může policii přinést důležité svědectví pro objasnění celého případu.

Jelikož se jedná o osobu důležitou pro trestní řízení v prověřované trestné činnosti, žádáme veřejnost, aby v případě jakýchkoliv poznatků k osobě na fotografiích nás kontaktovali na telefonním čísle 974 331 340, 974 331 355 nebo na bezplatné tísňové lince 158.

Děkujeme.

por. Bc. Barbora Šmaterová, DiS.
15. října 2024

Odkazy do noveho okna

Jihlava 1

Jihlava 1 

Detailní náhled

Jihlava 2

Jihlava 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem