Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

V Adršpachu parkujte jen na parkovištích!

Policisté upozorňují, že svátky přivedou do skal mnoho lidí 

Policisté upozorňují, že ve dnech 1. 2. a 3. května 2010, které vycházejí na sobotu, neděli a pondělí,  očekávají komplikace v dopravě a s parkováním v turisticky oblíbené lokalitě  Adršpašsko-teplickcýh skal u Teplic nad Metují.

Na základě každoročních zkušeností policisté očekávají velký nápor turistů. Zejména ze sousedního Polska, kde slaví svátky, v sobotu 1. května Svátek práce a v pondělí 3. května Den Ústavy.  Všechny návštěvníky policisté proto upozorňují, že parkovací místa při vstupu do skalního města jsou omezená.

Již z minulých let policisté vědí, že návštěvníci skal nemají v těchto dnech kde zaparkovat, neboť na vyhrazených parkovacích plochách bývá absolutně plno. Policisté ale upozorňují: "Parkování mimo tato vyhrazená parkoviště je však zakázáno, neboť Adršpach se nachází v chráněné krajinné oblasti, kde je zvýšená ochrana ekosystému".
 
Všude v této lokalitě platí zónový zákaz stání – tj. že návštěvník nesmí své auto ponechat odstavené jinde než na parkovišti, jinak se vystavuje nebezpečí peněžitého postihu nebo i odtažení vozidla.
 
Dodržování zónového zákazu stání v celé lokalitě budou kontrolovat policejní dopravní hlídky a zástupci Chráněné krajinné oblasti Broumovsko.
 
Neukázněný řidič pak musí počítat s blokovou pokutou až do výše 2.000 korun na místě nebo pak s vyšším s postihem správního orgánu.
 
Na tyto dny policie plánuje zvýšený dohled nad dopravní sutiací v Adršpachu a okolí. Po všechny tři dny budou v místě projíždět auto a motohlídky. Od nasazení motocyklů si policisté slibují pružné a operativní řešení možných dopravních obtíží (např. pokud se někde vytvoří kolona nebo se neukázněný řidič bude chtít s vozidlem "schovat" mimo vyhrazenou parkovací plochu).
 
por. Bc. Eva Prachařová
30. 4. 2010

 

vytisknout  e-mailem