Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

V restauraci si objednal jídlo za 24 tisíc korun

PLZEŇ – Neměl ovšem čím zaplatit. 

Policejní komisařka oddělení hospodářské kriminality Městského ředitelství policie Plzeň zahájila trestní stíhání 31letého muže, kterého obvinila ze spáchání pokračujícího přečinu podvodu.

Podle dosud zjištěných skutečností navštívil obviněný muž společně se svojí přítelkyní jednu luxusní restauraci v Plzni. Pár si postupně objednal různé nápoje a jídlo v celkové hodnotě téměř 25 tisíc korun. Jednalo se například o steaky, carpaccio, restovanou zeleninu nebo víno, kdy jedna lahev stála přes 6 tisíc korun. Když došlo na placení, udělalo se muži náhle nevolno a na místo mu byli proto přivoláni záchranáři. Před odjezdem do nemocnice předal obviněný své přítelkyni platební kartu, aby útratu zaplatila. To se jí ovšem nepodařilo, jelikož na kartě byl záporný zůstatek, o čemž muž věděl.

Ve druhém případě se obviněný muž ubytoval v pětihvězdičkovém hotelu. Celková cena pobytu byla vyčíslena na 72 tisíc korun. Ani tentokrát se muži nepodařilo útratu zaplatit. Všechny pokusy o platbu byly zamítnuty kvůli chybně zadanému PINu. Vzhledem k zápornému zůstatku na účtu by se mu ovšem platba nezdařila ani se správným PINem.  Obviněnému nyní v případě prokázání viny hrozí až dva roky odnětí svobody.

por. Michaela Raindlová
23. října 2024

vytisknout  e-mailem