Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Ve vozidle převážel téměř 10 kilogramů pervitinu

KARLOVARSKO – Policisté drogu objevili při namátkové silniční kontrole. 

V pondělí 26. srpna letošního roku vykonávali policisté z dálničního oddělení Lubenec Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje dohled nad dodržováním pravidel v silničním provozu na pozemních komunikacích na Karlovarsku.
 
Krátce po 14. hodině zastavili při namátkové silniční kontrole poblíž obce Andělská Hora osobní automobil značky Mercedes-Benz.
 
Při kontrole byl řidič vozidla ztotožněn jako pětapadesátiletý cizinec. Podrobil se orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu i orientačnímu testu na přítomnost omamných a psychotropních látek s negativním výsledkem.
 
Během kontroly vozidla policisté objevili v zavazadlovém prostoru igelitový pytel, ve kterém se nacházela bílá krystalická látka, u níž pojali podezření, že se jedná o drogy. Na místo přivolali psovoda se služebním psem a kriminalisty.
 
V uvedeném pytli bylo následně zajištěno téměř 10 kilogramů pervitinu.
 
Pětapadesátiletý cizinec, který neměl zvláštní oprávnění k zacházení s omamnými a psychotropními látkami, byl na místě okamžitě zadržen.
 
Kriminalisté z Odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje zahájili trestní stíhání pětapadesátiletého cizince, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.
 
Policejní vrchní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného cizince do vazby, což akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.
 
V případě prokázání viny hrozí cizinci trest odnětí svobody až na dvanáct let.

nprap. Jakub Kopřiva
30. 8. 2024

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem