Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Trutnovsku

Krádeže, alkohol a přestupky v dopravě 

V průběhu prvního březnového víkendu včetně pátku do pondělního rána 5. 3. 2010 bylo na policejních služebnách celého trutnovského regionu oznámeno šestnáct nově spáchaných přečinů, které policisté zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Jednalo se o případy krádeží prostých, krádeží provedených vloupáním, výtržnictví, porušování domovní svobody, poškození cizí věci, nebezpečné vyhrožování, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, zanedbání povinné výživy, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a ohrožení pod vlivem návykové látky. O víkendu navíc muži zákona zpracovali pětapadesát přestupků. Ve většině případů se jednalo o protiprávní jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.

Krátce po půlnoci ze soboty na neděli 4. 3. 2012 zastavili při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu v centru Trutnova místní policisté ke kontrole řidiče osobního motorového vozidla značky Škoda. Po provedení běžné lustrace dokladů policejní hlídka vyzvala muže sedícího za volantem k podrobení se dechové zkoušce. Přístroj prokázal 1,44 promile v dechu nezodpovědného třicetiletého řidiče, který přišel na místě o řidičský průkaz. Muži zákona uvedený případ zaprotokolovali pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na jeden rok, zákaz činnosti či peněžitý trest.

Královédvorští policisté v neděli ráno 4. 3. 2012 krátce po třetí hodině zastavili při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu v centru města na Riegrově ulici ke kontrole řidičku osobního motorového vozidla značky Citroën. Provedenou lustrací dokladů policejní hlídka zjistila, že dvaačtyřicetiletá žena za volant usedla i přes vyslovený zákaz řízení motorových vozidel, který vydal Okresní soud v Semilech. Po uvedeném zjištění policisté kontrolovanou vyzvali k podrobení se dechové zkoušce. Přístroj prokázal 1,62 promile v dechu nezodpovědné řidičky. Muži zákona uvedený případ zaprotokolovali pro podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a ohrožení pod vlivem návykové látky, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na tři roky.

Policisté ze Dvora Králové nad Labem v sobotu večer 4. 3. 2012 zaprotokolovali případ fyzického napadení, ke kterému mělo dojít v centru města na Erbenově ulici. Muži zákona provedeným šetřením zjistili, že dvaačtyřicetiletý muž měl na místě veřejně přístupném bezdůvodně napadnout o čtyři roky staršího místního občana. Zranění poškozeného si vyžádalo lékařské ošetření bez nutnosti následné hospitalizace. Policisté uvedené protiprávní jednání zadokumentovali pro podezření ze spáchání přečinu výtržnictví, za který může být podezřelému soudem uložen trest odnětí svobody až na dva roky.

Policisté z Hostinného v sobotu dopoledne 3. 3. 2012 vyjížděli do Horní Olešnice, kde dosud neznámý zloděj násilím vnikl do jednoho z místních rekreačních objektů. Muži zákona na místě provedeným šetřením zjistili, že nenechavec nemovitost poškodil a následně z ní odcizil elektroniku a elektrické nářadí. Poškozený vyčíslil škodu na celých 43 tisíc korun. Za přečiny krádeže provedené vloupáním, porušování domovní svobody a poškození cizí věci hrozí lapkovi trest odnětí svobody až na tři roky. Místní policisté se svými kolegy ze služby kriminální policie a vyšetřování po pachateli a odcizený věcech intenzivně pátrají.

Policisté ze Špindlerova Mlýna vyhlásili v sobotu ráno 3. 3. 2012 celostátní pátrání po odcizené registrační značce 2P8 2615. Uvedený „plech“ odcizil dosud neznámý lapka ze zaparkovaného osobního motorového vozidla Škoda Octavia, které stálo na volně přístupném parkovišti na Bedřichově. Majitel dopravního prostředku vyčíslil škodu na 400 korun. Za přestupek proti majetku nenechavci hrozí pokuta až do výše 15 tisíc korun. Po odcizené registrační značce Policie České republiky intenzivně pátrá.  

V sobotu dopoledne 3. 3. 2012 vyjížděli trutnovští policisté do Kryblické ulice, kde dosud neznámý zloděj z řádně nezajištěné garáže odcizil sněhovou frézu značky MTD YARD – MAN. Policejní hlídka provedeným šetřením zjistila, že spolu s frézou z místnosti zmizely dvě ruční vrtačky značky Narex a dvě brusky stejné značky. Poškozený vyčíslil škodu na necelých 11 tisíc korun. Za přečin krádež hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky. Policie České republiky žádá všechny občany, aby si na své osobní věci a jiné cennosti dávali mnohem lepší pozor. 

Krátce po půlnoci z pátku na sobotu 3. 3. 2012 zastavila při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu hlídka dopravních policistů z Trutnova v Malých Svatoňovicích ke kontrole řidiče osobního motorového vozidla značky Seat. Po provedení běžné kontroly dokladů policejní hlídka vyzvala muže sedícího za volantem k podrobení se dechové zkoušce. Přístroj prokázal 2,34 promile v dechu nezodpovědného šestatřicetiletého řidiče, který přišel na místě o řidičský průkaz. Muži zákona uvedený případ zaprotokolovali pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na jeden rok.

V průběhu víkendu dohlíželo na klid a veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 10 pěších policejních hlídek. 

Dopravní policisté zpracovali o víkendu 13 dopravních nehod, které si vyžádaly jedno lehké zranění. Hlídky dopravního inspektorátu se rovněž zaměřily na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Dechové zkoušce se podrobilo 73 řidičů motorových vozidel. Osm ze zkontrolovaných účastníků silničního provozu usedlo za volant svého dopravního prostředku po požití návykových látek. Jeden z opilých řidičů byl zahraniční občan, kterému byla na místě uložena kauce ve výši 11 tisíc korun. Dopraváci navíc zjistili 28 přestupků proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, za které uložili blokové pokuty ve výši necelých 22 tisíc korun.

Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 104 telefonátů, 44 z nich bylo využito a zbývajících 60 nesouviselo s prací PČR.
nprap. Udo Ertner
5. 3. 2012
 

vytisknout  e-mailem