Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vloupal se do čtyřiadvaceti zahradních chatek

KROMĚŘÍŽSKO: Dvě z nich navíc při odchodu zapálil. 

V předešlých dnech obvinili kroměřížští kriminalisté z trestných činů krádež, porušování domovní svobody a poškození cizí věci sedmnáctiletého muže z Kroměřížska. Mladík letos během dubna až června několikrát navštívil zahradní kolonii v Hulíně a tam se vloupal dohromady do čtyřiadvaceti chatek. Do objektů vnikl pokaždé dveřmi, které předtím násilím otevřel. Uvnitř většinou odcizil alkohol, který hned na místě zkonzumoval. Dva zahradní domky navíc při odchodu zapálil. Tímto jednáním majitelům způsobil škodu poškozením ve výši přes dvě stě třicet dva tisíc korun a škodu odcizením bezmála dva tisíce korun.
Protiprávním jednáním se intenzívně zabývali hulínští policisté společně s kriminalisty a po pachateli usilovně pátrali. Nedávno se jim ho podařilo zjistit a usvědčit. Mladík se jim pod tíhou důkazů k trestné činnosti přiznal. Svého jednání, které podle jeho sdělení spáchal z nerozvážnosti v opilosti, litoval.
Vzhledem k tomu, že pachatel ještě nedovršil osmnácti let, hrozí mu za spáchanou trestnou činnost poloviční sazba. V tomto případě až rok a půl vězení.
 
7. července 2015, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem