Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vloupali se do sedmi domů

KROMĚŘÍŽSKO: Nedávno je kriminalisté obvinili z trestných činů krádež, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. 

V předešlých dnech obvinili kroměřížští kriminalisté z trestných činů krádež, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, porušování domovní svobody a poškození cizí věci ve formě spolupachatelství dva muže ve věku třiadvacet let ze Vsetínska. Obvinění se během jedné lednové noci vloupali do sedmi rodinných domů v Bystřici pod Hostýnem a kradli tam.
Muži si vybírali domy, o kterých si mysleli, že uvnitř nikdo není. V několika případech jim tip vyšel. Vlastníci nemovitostí buď právě nebyli doma, nebo se jednalo o momentálně prázdné objekty určené k rekreaci. Do jednoho z domů vnikli, aniž by vzbudili majitele, kteří uvnitř spali. Ti pak okradení zjistili až ráno. Pachatelé kradli převážně šperky, peníze, platební karty a elektroniku. Do domů se většinou dostali poté, co rozbili či vytlačili okno. Škoda, kterou způsobili odcizením, byla vyčíslena na téměř čtyřicet dva tisíc korun. Škoda poškozením majetku přesáhla třináct tisíc korun.  
Bezprostředně po krádeži je vypátrali policisté z bystřického obvodního oddělení, kteří u pachatelů navíc nalezli kradené věci. Kriminalisté jim následně prokázali vloupání do čtyř domů a z této trestné činnosti je také obvinili. V průběhu vyšetřování však vyšlo najevo, že se muži vloupali i do dalších třech domů. V nejbližších dnech proto bude trestní stíhání o tyto skutky rozšířeno. Muži provedli vloupání také do domů na Vsetínsku a Zlínsku. Nyní se nacházejí ve vazbě. Jeden z nich navíc již obdobnou trestnou činnost spáchal již v minulosti a byl za ni i odsouzen. 
 
 http://www.policie.cz/clanek/mladici-kteri-vykradli-16-rodinnych-domku-jsou-ve-vazbe.aspx
 
16. února 2015, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem