Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Výborně odvedená práce

Trutnovští policsté obvinili dalšího "chemika" 

Po několikaměsíční výborně odvedené práci v úterý 12. července 2011 zadrželi policisté Služby kriminální policie a vyšetřování z Trutnova dvaadvacetiletého muže z Královédvorska, který měl v průběhu uplynulých měsíců vyrábět a prodávat sůl metamfetamin, tedy psychotropní látku zařazenou do seznamu úmluvy o psychotropních látkách, kterou široká veřejnost spíše vnímá pod názvem pervitin.
Policejní komisař proti obviněnému zahájil dne 13. 7. 2011 trestní stíhání pro zločin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na deset let.
Provedeným šetřením kriminalisté zjistili, že dealer čtvrt kilogramu vyrobené psychotropní látky postupně prodával na celém území Královéhradeckého kraje nejméně dvěma desítkám odběratelů. Policejní komisaři u mladíka rovněž zajistili kompletní zařízení, které k výrobě metamfetaminu slouží. Z výpovědi obviněného muže vyplynulo, že značnou část léků, která slouží k výrobě pervitinu, na území České republiky přivezl z lékáren našich severních sousedů. Při prošetřování uvedeného případu muži zákona zjistili, že na shora uvedeného muže vydal Okresní soud v Trutnově příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody za předešlé, již zadokumentované protiprávní jednání. Po kompletním provedení úkonů přípravného řízení byl tedy obviněný mladík policejní hlídkou eskortován do jedné z vazebních věznic, kde byl řádně předán pracovníkům vězeňské služby. 
nprap. Udo Ertner
15. 7. 2011, 9:38

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem