Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vystavená peněženka přilákala zloděje

LOUNY - Vloupal se pro ni do zaparkovaného auta... 

Policisté opakovaně nabádají občany, aby si ve vozidlech nenechávali žádné cenné věci nebo i tašky s batohy či různé oděvní svršky. Byť i odložená maličkost může přilákat pozornost zloděje. Mnohé motoristy pak nepříjemně překvapí, když přijdou k vozidlu a naleznou je vykradené. Podobný případ se v minulých dnech odehrál na parkovišti v Dukelské ulici v Podbořanech. Z pátku na sobotu rozbil neznámý pachatel u zaparkovaného automobilu zn. Škoda Octavia okno u dveří spolujezdce a následně z přihrádky odcizil dvě odložené peněženky s doklady a finanční hotovostí. Svým jednáním způsobil škodu za celkem 5 tisíc korun. Policisté případ šetří jako trestný čin krádeže.

Nasbíral 12 bodů a vesele řídil dál

Na skutečnost, že dosáhl počtu 12 bodů v bodovém hodnocení a pozbyl tak veškeré řidičské oprávnění, nedbal 28letý mladík z Loun. V sobotu odpoledne jej dopravní policisté kontrolovali při řízení motorového vozidla zn. Škoda Felicia v lounské Postoloprtské ulici, přičemž zjistili, že mu byl Městským úřadem v Lounech vysloven zákaz řízení z výše uvedeného důvodu. Podezřelého proto policisté zadrželi a následně mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Po provedených úkonech jej propustili na svobodu.

Z náklaďáku zmizela nafta

O víkendu se dosud nezjištěný poberta zaměřil na zaparkovaný nákladní automobil před jedním domem v obci Krásný Dvůr. Předmětem jeho zájmu bylo palivo, neboť u spodní části nádrže vyšrouboval vypouštěcí šroub a následně odcizil přes 300 litrů motorové nafty, čímž poškozené společnosti způsobil škodu za 11 220 Kč. Tímto případem se nyní zabývají policisté, ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

Vykradená chata v Chlumčanech

Policisté šetří vloupání do jedné chaty v oblasti zvané Bosna v Chlumčanech u Loun. V minulých dnech zavítal do chatařské kolonie dosud nezjištěný pachatel a z jednoho rekreačního objektu odcizil motorovou pilu, křovinořez, strunovou sekačku, mikrovlnnou troubu, elektrický vařič, ale také jízdní kolo, různé nářadí a další věci. Svým činem tak způsobil škodu za bezmála 25 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody.

Přívěsný vozík terčem zloděje

Policisté šetří krádež přívěsného vozíku, který zmizel v minulých dnech z nezajištěného pozemku u jednoho domu v Lenešicích u Loun. Vozík byl zapřažen za osobní automobil bez uzamčení, takže zloděj neměl s odcizením mnoho práce. Způsobenou škodu vyčíslil majitel na 11 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení a po zloději pátrají.  

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 19. dubna 2011

 

 

vytisknout  e-mailem