Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Z výchovného ústavu rovnou do vazby

Opavsko, Bruntálsko - skutky vloupání mladistvých 

Úzká spolupráce mezi kriminalisty a policisty územního odboru Opava vedla k objasnění několika případů majetkové trestné činnosti, které se měli dopouštět dva nezletilí mladíci během svých útěků z výchovných ústavů. Způsobit měli škodu převyšující 72 tisíc korun.

Kriminalisté 2. oddělení obecné kriminality v Krnově zahájili v těchto dnech trestní stíhání dvou mladistvých ve věku 16 a 17 let, pro provinění z krádeže a maření výkonu úředního rozhodnutí, jelikož se měli dopouštět vloupání do obchodů a hospod na Opavsku a Bruntálsku, a to nejméně v šesti případech. V březnu a dubnu měli, samostatně i spolu, násilně vstupovat do objektů, kdy většinou poblíž nalezeným kamenem nebo dlažební kostkou měli rozbíjet skleněné výlohy a okna dveří. Alkohol, cigarety, sladkosti a především peníze v hotovosti měly být cílem svěřenců na útěku, a to i přesto, že jsou oba zatíženi podmíněným trestem za své předchozí protiprávní jednání.

Krnovští kriminalisté také pracují s verzí, že tito dva mladíci mohou mít na svědomí i další podobné činy ve výše uvedených lokalitách. Vzhledem k jejich trestní minulosti, byl soudem akceptován podnět k návrhu na vzetí do vazby. V případě odsouzení jim hrozí až 18měsíční pobyt za mřížemi.

prap. Jan Segsulka
oddělení tisku
30.dubna 2024

Odkazy do noveho okna

vloupání

vloupání 

Detailní náhled

vloupání

vloupání 

Detailní náhled

vloupání

vloupání 

Detailní náhled

vloupání

vloupání 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem