Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Záchrana života těhotné ženy

KUTNOHORSKO – Policisté kutnohorského prvosledu přispěli k její záchraně. 

Policisté z oddělení hlídkové služby z Kutné Hory vyjížděli v pátek 13. září 2024, na základě vyslání od operačního střediska, do Kutné Hory k mladé ženě v pokročilém stádiu těhotenství, které se mělo náhle zastavit srdce.

Policisté pprap. Ondřej Horníček a pprap. Robert Pumer proto na místo okamžitě vyrazili a během několika málo minut dorazili na určené místo v Kutné Hoře, kde se již nacházeli hasiči, kteří započali resuscitaci a připojili ženě externí defibrilátor. Po několika málo minutách se na místo dostavila i zdravotnická záchranná služba, která v resuscitaci a podání léků pokračovala. Přístroj doporučil celkem 7 výbojů, pak převzal nepřímou srdeční masáž pprap. Horníček, během které se podařilo u ženy obnovit životní funkce.

Na záchraně života 29leté ženy se podílel nejprve manžel ženy, který s resuscitací začal a následně se na ní  společně podíleli hasiči, zdravotníci a policisté, kteří se na místo dostavili během několika málo minut a má naštěstí dobrý konec.

Podle našich informací by nyní měla být žena i její dosud nenarozené dítě mimo ohrožení života a my jim přejeme brzkou a úspěšnou rekonvalescenci a mnoho zdraví.

por. Mgr. Pavel Truxa
tiskový mluvčí
19. září 2024

vytisknout  e-mailem