Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Žádost o poskytnutí informace podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím

KRPS-246316-2/ČJ-2024-0100AP-106 

Dne 23. září 2024 přijalo Krajské ředitelství policie Středočeského kraje, jako povinný subjekt, žádost podanou podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, v níž se žadatel domáhá informací:

"1. Kolik podnětů či stížností občanů obdržela Policie ČR a předala Městu Mělník / MÚ Mělník v souvislosti s opakovaným konáním technoparty vedle hřbitova a krematoria Mělník na Ráji v roce 2023 a 2024? (prosím o počty ke každé jednotlivé akci odděleně)
2. Kolik přestupků fyzických osob Policie ČR na místě v době konání akcí zaregistrovala a předala Městu Mělník / MÚ Mělník k řešení? (opět prosím odděleně za každou jednotlivou akci)"


Povinný subjekt poskytl žadateli informaci v tomto znění, a to podle §4a odst. 2 písm. a) INFZ. 

"ad 1)
V roce 2023 byly v uvedené lokalitě pořádány dvě technoparty, přičemž v souvislosti s konáním prvním technoparty se na povinný subjekt obrátili celkem čtyři oznamovatelé a v rámci konání druhé šest oznamovatelů. Na základě zjištěné situace bylo ze strany povinného subjektu v obou případech předáno příslušnému správnímu orgánu jedno oznámení pro podezření ze spáchání protiprávního jednání (rušení nočního klidu).
V roce 2024 byly v uvedené lokalitě pořádány celkem čtyři technoparty, přičemž v prvním případě se na povinný subjekt obrátili celkem tři oznamovatelé, ve druhém dva oznamovatelé, ve třetím čtyři oznamovatelé a ve čtvrtém dvacet jeden oznamovatel. Ze strany povinného subjektu bylo pro zjištěné protiprávní jednání (rušení nočního klidu) předáno oznámení příslušnému správnímu orgánu u všech čtyř těchto akcí. V případě první, druhé a třetí technoparty se vždy jednalo o jedno oznámení. Pokud se týká čtvrté technoparty, tak ze strany povinného subjekty byly předány dvě oznámení k dalšímu opatření.
ad 2)
V roce 2023 nebyly ze strany PČR zaregistrovány na místě konání technoparty žádné
přestupky fyzických osob. V roce 2024 byly ze strany PČR zaregistrovány přestupky fyzických osob takto:
1. technoparty - jeden přestupek oznámený příslušnému správnímu orgánu
2. technoparty - jeden přestupek vyřešený na místě v příkazním řízení
3. technoparty -dva přestupky vyřešené na místě v rámci příkazního řízení
4. technoparty - čtyři přestupky vyřešeny na místě v příkazním řízení a čtyři přestupky byly oznámeny příslušnému správnímu orgánu."

mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
17. října 2024

vytisknout  e-mailem