Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Založil požár

Písek – Rodinné rozepře o majetek skončily podpálením domu. 

Písečtí kriminalisté zahájili trestní stíhání muže (1966), který měl včera večer úmyslně založit požár rodinného domu v Písku. Případu předcházely několikaleté rodinné rozepře o majetek.

Situace se však vyhrotila včera krátce před třiadvacátou večerní. Z dosavadních šetření vyplývá, že muž měl úmyslně založit požár v suterénu domu. Pořídil si k tomu benzín a na několika místech v domě založil požár. V tu dobu v domě byli další tři rodinní příslušníci. Naštěstí nedošlo ke zraněním osob, hasiči požár zlikvidovali a škoda je předběžně vyčíslena na čtyři stovky tisíc korun.

Policisté z celého kraje, kriminalisté i zásahová jednotka celou noc případ řešili a pátrali po muži, který z místa po založení požáru ujel. Poskytli ochranu poškozeným z rodiny a nad ránem muže zásahová jednotka zadržela v krajském městě.

Písečtí kriminalisté provedli výslechy poškozených, svědků i muže, který měl požár založit, a zahájili trestní stíhání pro zločin obecné ohrožení. Vyšetřovatel podal podnět k návrhu na vzetí muže do vazby.

Vyšetřování případu pokračuje.

por. Mgr. Kamila Čuřínová Ingrišová

23. října 2024

vytisknout  e-mailem