Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Road Safety Week

KRAJ – Policisté hovořili s nejohroženějšími účastníky silničního provozu  

Policie Královéhradeckého kraje se rovněž zúčastnila celosvětového projektu s názvem „Road Safety Week“, který probíhá v týdnu od 6. do 12. května 2013. Cílem akce je preventivně působit na skupinu nejzranitelnějších účastníků silničního provozu, seznámit chodce a cyklisty s riziky dopravních nehod s jejich účastí.
Každý týden na celém světě zemře na silnicích přes 5 000 chodců. Také z tohoto důvodu OSN již podruhé vyhlásila celosvětový Týden bezpečnosti silničního provozu, který se letos zaměřuje právě na chodce. Pro informaci jen v Královéhradeckém kraji od začátku roku do dnešního dne zemřelo 7 chodců.
Hradečtí a Náchodští policisté ve spolupráci s krajským koordinátorem oddělení BESIP natypovali vhodná stanoviště, na kterých hovořili s nemotorovými účastníky silničního provozu. V Hradci Králové proběhla akce v pondělí 6. května a v Náchodě ve čtvrtek 9. května 2013. Každý z oslovených občanů byl z akce mile překvapen a od „hlídky“ složené z policisty a pracovníka oddělení BESIP odcházel chytřejší o cenné rady, jak bezpečně přežít při účasti v silničním provozu a dále obdržel reflexní prvek s logem BESIPU.

Fotogalerie z Hradce Králové ke zhlédnutí zde…

Fotogalerie z Náchoda ke zhlédnutí zde…

Více preventivních rad  nejen pro chodce a cyklisty naleznete na www.ibesip.cz

Další informace o projektu Road Safety Week naleznete zde...

nprap. Jan Čížkovský
9. května 2013
foto PČR
 

vytisknout  e-mailem