Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Ohlédnutí za ROCK FOR PEOPLE 2013

HRADECKO – 19. ročník multižánrového festivalu v Hradci Králové  

AKTUALIZACE - 8. července

V průběhu sobotního (6. července) odpoledne přijali hradečtí policisté dvě oznámení o krádeži věcí v lokalitě stanového městečka Festivalparku. Zloději ukradli mobilní telefony, finanční hotovost, batohy a oblečení z opuštěných stanů. Jeden případ je řešen jako přestupek a druhý jako trestný čin krádeže.
Rozjezd účastníkůl proběhl bez vážných dopravních komplikací. U několika řidičů motorových vozidel při odjezdu z týdne plného kultury byl zjištěn alkohol v dechu.

S pohledu Policie České republiky tedy letošní 19. ročník multižánrového festivalu ROCK FOR PEOPLE 2013 proběhl bez větších komplikací, či mimořádných situací. V poměru celkového počtu účastníků, což dle pořadatelů mělo být téměř 30 tisíc osob, a trestné činnosti, kterou policisté v areálu řešili, se jednalo o klidný festival. Ke klidnému průběhu jistě přispěla organizovaná činnost pořadatelské služby, se kterou jsme byli po celou dobu konání festivalu v kontaktu.

V průběhu 6 dnů (od 1. do 6. července)  policisté na základě oznámení zaevidovali 2 případy podezření ze spáchání trestného činu  krádeže, 6 krádeží, které policisté řeší jako přestupek, 1 přestupek proti veřejnému pořádku a dále pracují na jednom případu narušení veřejného pořádku, kde je podezření ze spáchání trestného činu, kdy událost je ve stadiu prověřování. K uvedeným případům dle oznamovatelů došlo v areálu Festivalparku. V okolí letiště po dobu konání festivalu vyřešili více jak 60 přestupků na úseku dopravy a zjistili téměř 20 řidičů, kteří před jízdou požili alkohol.


AKTUALIZACE - 6. července

V současné době (6. července 2013, 09:00) probíhá plynulý rozjezd účastníků festivalu bez žádných hlášených komplikací. Policisté dopravní i pořádkové policie nadále provádí v okolí letiště dohled na dodržování veřejného pořádku a pravidel silničního provozu a jsou připraveni řešit dopravní komplikace, což zatím nebylo třeba.

V průběhu posledních dvou dnů konání festivalu hradečtí policisté zaevidovali o něco více případů nežli v předchozích dnech. Ovšem vzhledem k počtu účastníků se nejedná o nijak znepokující informace.

Během těchto dvou dnů  policisté přijali a zaevidovali  4 případy krádeží. Jeden z nich je řešen pro podezření z trestného činu, jelikož se šestadvacetileté ženě "ztratila" kabelka z ramene a to navíc i s platební kartou. Ostatní případy jsou řešeny jako přestupky, kdy zloději ukradli odloženou kabelku s doklady, mobilní telefon z odložné kabelky, nebo peneženku z volně přístupného stanu.
Policisté dále přijali oznámení o dvou případech narušení veřejného pořádku, kdy důvodem příjezdu policejní hlídky bylo vulgární a dle svědků i fyzické napadání svého okolí, včetně pořadatelské služby dvěma muži. Průběh dvou na sobě nezávislých potyček je předmětem šetření policistů a dle výsledku zjištěných informací budou případy vyřešeny.
V okolí letiště bylo zjištěno a vyřešeno téměř třicet přestupků v dopravě, které byly vyřešeny blokovou pokutou. U několika řidičů, které policisté kontrolovali v okolí letiště, byla dechová zkouška na alkohol pozitivní a jejich jednání bude řešit příslušný právní orgán. 


AKTUALIZACE - 4. července

Třetí den konání festivalu se rovněž z pohledu Policie ČR obešel bez větších komplikací. Policisté neřešili žádný případ narušení veřejného pořádku v areálu.
Během dne byly oznámeny jediné dva případy krádeží odložených věcí. V prvním případě přišla šestadvacetiletá žena o fotoaparát a peněženku z odložené kabelky. V druhém případě zloděj kradl také z odloženého zavazadla jednavacetileté ženy, kterou ochudil o mobilní telefon. Policisté řeší případy jako přestupky proti majetku.
Policie České republiky úzce spolupracuje s pořadatelskou službou, kdy právě její  dobře vykonávaná činnost  brání narušení veřejného pořádku a minimalizuje případné páchání trestné činnosti.


AKTUALIZACE - 3. července

První dva dny konání festivalu (1. a 2.7.) policisté neřešili žádný přestupek ani trestný čin, který by oznamovali účastníci multižánrového festivalu.
Příjezd účastníků nezpůsobil žádné větší dopravní komplikace. Nadále pokračuje zvýšený dohled policistů nad provozem v okolí Festivalparku, včetně dohledu na dodržování veřejného pořádku.
Účastníky festivalu žádáme, aby tam kde je to možné využívali chodníků či kyvadlové dopravy a  tím minimalizovali svůj pěší pohyb po vozovkách, kde je zvýšen pohyb motorových vozidel.
Řidiče žádáme o dodržování  zákazů zastavení a maximální povolené rychlosti na ulici Jana Černého, což je v místě upravené dopravním značením.


V pondělí 1. července 2013 v Hradci Králové začíná již 19. ročník multižánrového festivalu Rock for people 2013. Hudební produkce se bude konat v areálu Festivalparku v Hradci Králové od pondělní 14. hodiny do páteční půlnoci.

První příznivce hudby tedy Hradec Králové přivítá již v průběhu pondělí, kdy v průběhu festivalu by jejich počet mohl dosáhnout několika tisíc. Na zajištění hladkého průběhu akce jsou připraveni i hradečtí policisté. Pozornost bude věnována především dohledu na veřejný pořádek a dodržování pravidel silničního provozu v okolí letiště.

Vzhledem ke zvýšenému silničnímu provozu v ulicích Akademika Bedrny, Jana Černého , Piletická a dalších komunikacích v okolí Festival parku žádáme účastníky o dodržování pravidel silničního provozu, respektování dopravního značení a pokynů policistů. V okolí letiště lze předpokládat zejména zvýšený počet chodců a cyklistů, kteří se rovněž musí řídit pravidly silničního provozu a především dbát své vlastní bezpečnosti. Vzhledem k tomu žádáme řidiče motorových vozidel, zejména v noční době o přizpůsobení rychlosti a způsobu jízdy.

V průběhu festivalu, či při výpravách do města buďte obezřetní ke svému majetku a nedávejte šanci nepoctivcům, kteří se chtějí nezákonně obohatit. Více rad jak předejít okradení naleznete zde…

Více informací naleznete na www.rockforpeople.cz

Informace k dopravě, včetně kyvadlové dopravy autobusy MHD zdarma naleznete na http://www.rockforpeople.cz/info/cesta-na-festival/

Z archivu zpravodajství Policie ČR:

Rock for people 2012
Rock for people 2011
Rock for people 2010
Rock for people 2009

nprap. Jan Čížkovský
28. června 2013, 08:00
 

vytisknout  e-mailem