Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Sněhová kalamita v Náchodě

Kalamita ochromila dopravu v Náchodě 

Nová sněhová nadílka ochromila ve středu  3.2.2010 kamionovou dopravu v Náchodě. Policisté jsou nuceni od ranních hodin zastavovat všechny kamiony, které chtějí projet přes hraniční přechod. Kamiony jsou ze směru od České Skalice odstavovány pod vysokovským kopcem a  ze směru z Polska jsou odstavovány v Bělovsi.
 
K tomuto rozhodnutí přistoupili náchodští policisté po předchozích zkušenostech, kdy volný průjezd zapříčinil kolaps při průjezdu přes Vysokov. Kamiony na kopec obvykle nemohly vyjet, zapadly a postupně se začaly řadit za sebou. Výsledkem byla silně nepřehledná situace, kdy silničáři nemohli vyhrnovat napadaný sníh, věc musela řešit až těžká technika, a silnice byla tím pádem zablokována i pro osobní vozidla.  
 
V současné době je vysokovská silnice průjezdná pouze pro osobní vozidla. Vzhledem k silnému sněžení silničáři nestíhají vyhrnovat ani hlavní silniční tahy v Náchodě.
 
Podle posledních informací se situace již trochu uklidnila, silničáři stále odklízejí a zprůjezdňují další úseky, ale policisté stejně žádají občany, aby bezdůvodně nevyjížděli s svými vozidly do města a neriskovali další dopravní kolapsy.
 
pprap. Jakub Vacek, por. Bc. Eva Prachařová
3. 2. 2010
Odkazy do noveho okna

Běloves v zimě

Běloves v zimě 

Detailní náhled

Běloves v zimě2

Běloves v zimě2 

Detailní náhled

Běloves v zimě3

Běloves v zimě3 

Detailní náhled

kamiony v zimě

kamiony v zimě 

Detailní náhled

kamiony v zimě1

kamiony v zimě1 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem