Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Přetížené vozidlo

České Budějovice - Dopravní kontrola odhalila několik přestupků spáchané jedním cizincem. 

Českobudějovičtí dopravní policisté, specialisté na nákladní a autobusovou dopravu, ve čtvrtek dopoledne prováděli společně s pracovníky centra služeb pro silniční dopravu, běžnou kontrolu nákladních vozidel na silnici I/34 – českobudějovické ulici Generála Píky ve směru od centra na výjezd z krajské metropole. Před 10. hodinou zastavili řidiče nákladní automobilu tovární značky Iveco Daily, řízené řidičem cizí státní příslušnosti (ročník 1970).

Provedenou kontrolou jeho vozu, mj. i vážením na silniční váze, strážci zákona zjistili, že vozidlo i s nákladem převýšilo maximální povolenou hmotnost o 2 000 kg. Muž na výzvu nepředložil řidičský průkaz, kdy provedenou lustrací v evropských databázích jsme prokázali, že není držitelem příslušného řidičského oprávnění a zároveň má neuhrazený příkaz na místě pro Celní správu České republiky.

Muži byla zakázaná další jízda a uložená kauce ve výši 50 000 korun, kterou odmítl zaplatit. Proto mu bylo dle zákonných možností zajištěno a odtaženo vozidlo, na dobu než uhradí stanovené poplatky. Ve věci je vedeno řízení pro podezření ze spáchání přestupku na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu dle ust. § 125c odst. 1 písm. e), bod 1 zákona č. 361/2000Sb., o provozu na pozemních komunikacích ve znění pozdějších změn a přestupku dle ust. § 42a odst. 4 písm. c) zákona č. 13/1997 Sb., zákona o pozemních komunikacích.

Spolupráce s Centrem služeb pro silniční dopravu je v Jihočeském kraji na velmi vysoké úrovni, kdy organizujeme většinu dopravně bezpečnostních akcí na hlavních tazích a na jednotlivých firmách s dopravním zaměřením.  

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

1. července 2024

Odkazy do noveho okna

Přetížené vozidlo 1

Přetížené vozidlo 1 

Detailní náhled

Přetížené vozidlo 2

Přetížené vozidlo 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem