Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

1.případ Vraždy v kraji

SOKOLOVSKO - Aktuální informace k případu. 

Krajští kriminalisté Karlovarského kraje řeší letos 1. případ Vraždy.

Dnes kolem půl jedné v noci vyjela policejní hlídka na základě telefonického oznámení do Libavského Údolí na Sokolovsku. Policisté po příjezdu na místo činu bezodkladným zásahem zabránili šestačtyřicetiletému muži v dokonání zvlášť závažného zločinu Vraždy. Podezřelý muž byl zadržen a nyní se nachází v policejní cele.

Zraněná žena musela být po útoku letecky transportována s vážným zraněním do nemocnice v Plzni.

Ke způsobu spáchání činu se v tuto chvíli nebudeme vyjadřovat, jelikož je vyšetřování na samém počátku.

mjr. Mgr. Kateřina Böhmová
11. 3. 2017

Doplnění informace - dne 12. 3.:

Dne 11. 3. 2017 sdělili kriminalisté ve večerních hodinách 46 letému muži obvinění ze spáchání zvlášť závažného zločinu Vraždy ve stádiu polusu. Dnes budeme podávat podnět státnímu zástupci na vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. V případě odsouzení hrozí muži trest odnětí svobody ve výši 10 až 18 let.

Doplnění informace - dne 13. 3.:

Sedmačtyřicetiletý muž obviněný ze zvlášť závažného zločinu Vraždy ve stádiu pokusu má bohatou trestní minulost násilného charakteru. Motivem útoku na svoji přítelkyni byla mužova žárlivost. Ženě způsobil několik bodnořezných zranění.

Přivolaná policejní hlídka z Obvodního oddělení policie v Kynšperku nad Ohří byla na místě během několika málo minut od telefonického oznámení na linku 158. Policisté rychlým zásahem zabránili obviněnému muži v dokonání činu a navíc poskytli ženě, která ztratila při útoku vědomí, první pomoc. Bez jejich rychlého jednání a pomoci hrozilo, že svým zraněním na místě podlehne.

V současné době by měla být 26 letá žena mimo ohrožení života.

Dnes bude 47 letý muž předveden k soudu, který rozhodne o jeho vzetí do vazby.

Soudce návrh na vztí do vazby akceptoval a obviněný muž byl dnes odpoledne eskortován do věznice. V případě prokázání viny mu může být soudcem uložen trest odnětí svobody na 10 až 18 let.

mjr. Mgr. Kateřina Böhmová
13. 3. 2017

vytisknout  e-mailem