Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

19-násobný zloděj sklepů dopaden

KARLOVARSKO – Soudkyně ho poslala do vazební věznice. 

Kriminalisté z odboru obecné kriminality v Karlových Varech zahájili trestní stíhání 32 letého místního muže, kterého obvinili ze spáchání pokračujících přečinů krádeže, porušení domovní svobody, poškození cizí věci a nebezpečného vyhrožování.
 
Takového jednání se dopustil celkem v 19 případech, kdy se měl dopustit krádeží vloupáním, a to v době od 12. 5. do 8. 6. 2014. Ze sklepních prostor po celých Karlových Varech měl odcizit nejméně 22 jízdních kol, sportovní vybavení jako lyže s příslušenstvím, golfový vak s příslušenstvím, potraviny či alkohol, kdy škoda na odcizených věcech byla předběžně odhadnuta na částku kolem 400 tisíc korun.
 
Naposledy se takového jednání dopustil dne 8. 6. 2014 kolem poledne v Karlových Varech v ulici Závodu Míru. Otevřenými domovními dveřmi měl vniknout do domu a za pomoci přineseného stavěcího klíče rozlomit vložku u uzamčených dveří vedoucím ke sklepním kójím. Zde měl rozlomit u třech sklepních kójí zámek a odcizit odtud vodní čerpadlo, které si však nestihl odnést, neboť byl přistižen při činu majitelem domu, který ho společně s dalším mužem zadrželi do příjezdu policejní hlídky. Při tomto zadržení byl obviněný muž tak agresivní a bránil se takovým způsobem, až rukou rozbil skleněnou výplň u domovních dveří. Dále oběma mužům vyhrožoval zabitím, až ho policie pustí.
 
Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na jeho vazbu, který akceptoval. Soudkyně tak poslala obviněného muže do vazební věznice. V případě prokázání viny mu tak hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, a to proto, že se již takového jednání v posledních třech letech dopustil a byl za ně již potrestán.
 
nprap. Zuzana Týřová
10. 6. 12014

vytisknout  e-mailem