Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Druhá místa v celorepublikové soutěži "Regulovčík roku" obsadili policisté z našeho kraje

KRAJ - Dne 13. září 2018 se v Českých Budějovicích konal již X. ročník republikové soutěže dopravních policistů. Policisté z našeho kraje získali skvělá umístění. 

12Celkem 28 účastníků z 14 krajů České republiky soutěžilo ve čtvrtek 13. září 2018 v krajském městě Jihočeského kraje v Českých Budějovicích o titul nejlepšího "dopraváka" roku 2018.  Konal se zde již X. ročník soutěže dopravních policistů v odborných znalostech a dovednostech.

Do republikové soutěže postoupili vždy dva zástupci z jednotlivých krajů, kteří se nejdříve utkali v krajské soutěži se svými kolegy z dopravních inspektorátů územních odborů, oddělení silničního dohledu či v některých krajích i z dálničních oddělení. Liberecký kraj reprezentovali v letošním roce v celorepublikové soutěži  prap. Ota Uchytil z Dopravního inspektorátu Jablonec nad Nisou pprap. Ondřej Řičičář z Dopravního inspektorátu Česká Lípa.

4Policisté, kteří bojovali o titul nejlepší dopravní policista roku 2018, museli předvést nejen své odborné znalosti v teoretické části, tedy testu, který prověřil jejich znalosti z pravidel silničního provozu a interních aktů, ale museli prokázat i své dovednosti v praktické části - v řízení provozu  pokyny policisty na jedné z největších jihočeských městských křižovatek v Českých Budějovicích - na křižovatce ulic Dlouhá Louka x Husova. Zde se odborná  komise při hodnocení zaměřila především na přesnost a srozumitelnost prováděných pokynů,  zhodnocení bezpečnostní situace na křižovatce, plynulost odbavování všech směrů a s tím spojený i počet odbavených vozidel a samozřejmě i na celkový dojem a jistotu prováděných úkonů.

V republikovém kole museli policisté oproti krajské soutěži absolvovat ještě navíc jízdu zručnosti se služebním motorovým vozidlem, která probíhala na letišti v Českých Budějovicích. Zde policisté předvedli své schopnosti při slalomu, couvání, parkování a nechyběla ani střelba na terč ze služební pistole.

Policisté, kteří reprezentovali náš kraj, potvrdili, že nejsou v celorepublikové soutěži náhodou. V kategorii jednotlivců obsadilpprap. Ondřej Řičičář  krásné 2. místo a prap. Ota Uchytil 23. místo. Tato dvojice získala stříbrné umístění i v kategorii družstev.

Putovní zlatou regulku X. ročníku soutěže získal zástpce z Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje, z Dopravního inpsektorátu Litoměřice, prap. David Rubeš.

I náš kraj se může pochlubit tím, že v roce 2010 získal hlavní cenu - putovní zlatou regulku, kdy nás reprezentoval současný vedoucí oddělení silničního dohledu Krajského ředitelství policie Libereckého kraje ppor. Milan Piskač.

Na závěr patří gratulace k vynikajícím výsledkům našich policistů a zároveň pozvání na další ročník soutěže, který se bude příští rok konat na domácí půdě, a to přímo v  Liberci.


21. 9. 2018
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem