Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

2 muži a 1 žena obviněni z loupeže

CHEBSKO – Na cizince vytáhli zbraň. 

Chebští kriminalisté z Oddělení obecné kriminality zahájili trestní stíhání 2 mužů ve věku 35 a 31 let a 23 leté ženy, které obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže, spáchaného ve formě spolupachatelství.
 
Ve čtvrtek dne 9. 4. 2015 kolem druhé hodiny ráno, zablokovali dva obvinění muži svým vozidlem v Mariánských Lázních u koupaliště cestu na příjezdu poškozenému 56 letému cizinci, který zde seděl ve svém vozidle s 23 letou obviněnou ženou. Obvinění muži vystoupili z vozidla, přistoupili k vozidlu poškozeného a požadovali po něm jeho doklady, přičemž se prokazovali jako policisté jakýmsi průkazem. Když jim je poškozený muž ukázal, požadovali po něm uhradit 200 Euro z důvodu, že zajel s neznámou ženou k lesu. Když jim cizinec částku nevydal, vytáhl jeden z obviněných nezjištěnou větší zbraň, kterou namířil na poškozeného, a poté mu odcizili 100 Euro. Pak oba obvinění z místa odjeli.
 
Obviněná žena měla cizince na předem domluvené místo navést. Poškozenému muži byl odcizen i mobilní telefon. Způsobená škoda přesáhla částku 3 tisíc korun. Komisař kriminální policie v průbehu dne podal státnímu zástupci na všechny obviněné podnět k vydání návrhu na vzetí do vazby, na rozhodnutí si počkají v policejní cele. Za loupež jim tak v případě prokázání viny hrozí až desetiletý trest odnětí svobody. Soudce Okresního soudu v Chebu po provedených úkonech vzal z trojice obviněných dvaatřicetiletého muže do vazby, další dva obvinění budou vyšetřování na svobodě.
 
nprap. Zuzana Týřová
por. Ing. Pavel Valenta
10. 4. 2015

vytisknout  e-mailem