Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

2 nehody a výtržnictví

SOKOLOVSKO - Náklaďáku upadlo kolo 

Dopustila se výtržnictví a poškození cizí věci
 
Z poškozování cizí věci a výtržnictví je obviněna 30letá žena. V měsíci září letošního roku měla žena v obci Chlum sv. Máří na místě veřejnosti přístupném za pomoci železné tyče rozbít dvojité skleněné výplně dvoukřídlého plastového okna pracovní buňky. Pod oknem uvnitř pracovní buňky byl na dřevěné bedně položen nivelační přístroj, který při rozbíjení oken spadl na podlahu, a tím došlo k jeho poškození. Celková škoda na poničené buňce a přístroji je vyčíslena na částku 11 300 Kč.
Za výtržnictví hrozí obviněné až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Nákladnímu vozidlu odpadlo za jízdy kolo
 
Dne 8. listopadu 2012 v 06:20 hodin došlo na silnici R6 u Mostu 30. výročí k dopravní nehodě mezi nákladní soupravou a osobním vozidlem Citroen Berlingo. Řidič nákladní soupravy jel směrem od Karlových Varů na Sokolov. Při jízdě došlo k uvolnění matic levého zadního tuplovaného kola na nákladním vozidle a následnému odpadnutí z vozidla. Kolo přeskočilo betonová svodidla na středovém páse do protisměru, kde narazilo do právě protijedoucího vozidla Citroen (viz obrázek 1). Ke zranění osob naštěstí nedošlo. Alkohol byl vyloučen dechovou zkouškou. Škoda na nákladním vozidle je vyčíslena na 20 tis. Kč, na osobním vozidle škoda činní 180 tis. Kč.
 
Naboural do mostní konstrukce
 
Řidič nákladní soupravy nerespektoval dopravní značení „Zákaz vjezdu vozidel, jejichž výška přesahuje vyznačenou mez a 8. listopadu v 19:40 hodin na silnici II. třídy mezi Mnichovem a Bečovem nad Teplou narazil do mostní konstrukce. Řidič při projíždění pod železničním mostem narazil horní hranou návěsu do konstrukce železničního mostu a svislé dopravní značky, která je umístěna na konstrukci mostu (viz obrázek 2). Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění osob. Požití alkoholu před jízdou bylo vyloučeno dechovou zkouškou.
Na železničním mostu vznikla škoda 5 000 Kč, na návěsu 100 000 Kč a na nákladu je škoda vyčíslena na částku 300 000 Kč. Řidič nákladního vozidla nepředložil policistům platnou lékařskou prohlídku a byly také zjištěny závady při kontrole tachografu.  Řidič bude řešen příslušným úřadem ve správním řízení.
 
nprap. Mgr. Kateřina Böhmová
9. listopadu 2012
Odkazy do noveho okna

Obrázek 1

Obrázek 1 

Detailní náhled

Obrázek 1

Obrázek 1 

Detailní náhled

Obrázek 2

Obrázek 2 

Detailní náhled

Obrázek 2

Obrázek 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem