Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

20 případů krádeží objasněno

TRUTNOVSKO - Trestně stíhaný skončil ve vazbě. 

Krádež finančí hotovostiKrádež finančí hotovosti
Policie České republiky v Trutnově od začátku května letošního roku zaprotokolovala přes desítku případů krádeží věcí z volně přístupných kanceláří, ze kterých mizely peněženky, elektronika, mobilní telefony, platební karty, finanční hotovost a další cennosti. Terčem útoku v té době ještě neznámého pachatele se rovněž stal nemocniční pokoj, veterinární ordinace a vrátnice vysoké školy.
S ohledem na podobný, ne-li shodný způsob páchání majetkové trestné činnosti a zajištěné důkazní materiály z míst činů policisté vyhodnotili, že by se mohlo jednat o jednoho pachatele, který uvedenou trestnou činnost na území města Trutnova páchá. Policisté Služby kriminální policie a vyšetřování začali ve spolupráci se svými kolegy z obvodních oddělení po dosud neznámém nenechavci intenzivně pátrat.
V pondělí večer 19. 5. 2014 trutnovští detektivové v jedné z místních restaurací zadrželi dvacetiletého mladíka z Hradce Králové, který skončil na půdě trutnovské kriminálky. Pod tíhou předložených důkazů se mladík omezený na osobní svobodě ke spáchanému protiprávnímu jednání zcela doznal.
Z výpovědi zadrženého vyplynulo, že se měl na území města Trutnova během několika dnů dopustit dvanácti případů krádeží volně odložených věcí z řádně nezajištěných kanceláří a podobných místností. Dalších osmi podobných případů se mladík dopustil na území města Hradce Králové. Poškození vyčíslili předběžně škodu na necelých 70 tisíc korun.
V úterý 20. 5. 2014 komisař služby kriminální policie proti omezenému na osobní svobodě zahájil trestní stíhání pro spáchání přečinů krádež, porušování domovní svobody a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za které může být soudem uložen trest odnětí svobody až na pět let.
Policejní komisař podal po řádném zadokumentování uvedeného případu cestou státního zastupitelství návrh na vzetí obviněného do vazby. Ve čtvrtek 22. 5. 2014 soudce Okresního soudu v Trutnově tento návrh akceptoval a rozhodl o jeho vazebním stíhání. Policejní hlídka po tomto rozhodnutí eskortovala omezeného na osobní svobodě do jedné z vazebních věznic, kde byl řádně předán pracovníkům vězeňské služby. 
por. Bc. Udo Ertner
28. 5. 2014 ve 14:10    

vytisknout  e-mailem