Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE - Tragédie na železnici ve Rtyni v Podkrkonoší

TRUTNOVSKO - Totožnost zemřelého jsme zjistili. 


AKTUALIZACE

Dnes ve večerních hodinách se nám podařilo zjistit totožnost zemřelého muže. Fotografie uvedených věcí a popisu muže je tedy bezpředmětné zvěřejňovat.

mjr. Bc. Jan Čížkovský
29. srpna 2017,22:40

_____________________________________________________________________________________________

Dnes v 9 hodin ráno jsme přijali oznámení o střetu vlaku s mužem, který se pohyboval v kolejišti. Muž při střetu utrpěl zranění neslučitelná se životem. Ke střetu mělo dojít v prostoru  zastávky vlaku v Horní Rtyni v Podkrkonoší. Ve chvíli, kdy se vlak blížil do prostor zastávky (tuto měl projíždět), zahlédl strojvedoucí muže v kolejišti, ihned použil rychlobrzdu, však střetu nedokázal zabránit. I když ke srážce došlo v pomalé rychlosti, muž zemřel. Dle prvotních informací nebyl nikdo z přepravovaných osob ve vlaku zraněn. Na místo události ihned vyrazila hlídka Policie ČR, včetně kriminalistů, místo střetu jsme ohledali a ihned jsme začali zjišťovat bližší okolnosti střetu. Provoz na trati byl obnoven zhruba po 4 hodinách.

Do současné doby se nám přes všechna provedená opatření, nepodařilo zjistit totožnost muže. Vzhledem k tomu zveřejňujeme fotografie jízdního kola, hodinek, bot a klíčů s cílem ustanovit totožnost muže.

mjr. Bc. Jan Čížkovský
29. srpna 2017, 16:45

vytisknout  e-mailem