Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Čtyřdenní výlet

HRADECKO - Žena se vrátila domů s trestem. 

Žena, která přijela údajně na Hradecko na výlet, odjela po čtyřech dnech s podmíněným  trestem odnětí svobody na deset měsíců.

Případ začal jejím ranním nedělním (23. 4.) příjezdem do Nového Bydžova, kde byla v místním supermarketu zadržena ostrahou, protože přes pokladní zónu pronesla balení svíček v hodnotě 48 korun bez zaplacení. Protože žena neměla u sebe žádné doklady, přivolaní policisté ji museli převézt na služebnu, kde kontrolou evidencí vyšlo najevo, že se jedná o 29letou ženu z Prahy. Po sepsání přestupku ji ze služebny propustili.
O dvě hodiny později byla policejní hlídka volána na vlakové nádraží, kde místní občan  našel ženu, která mu z domu měla odcizt  peněženku. Údajně měla do jeho rodinného domu vejít bez pozvání a požádat manželku o telefon. Ta jí však telefon nepůjčila, ale doporučila, ať si dojde zavolat na nádraží.  Přesto cizí žena stihla v nestřežený okamžik  z odložené tašky odcizit peněženku s 15 tisíci korunami, dvěma platebními kartami a osobními doklady. Když to žena zjistila, okamžitě zavolala manžela, který se za cizí ženou vydal. Našel ji  sedící na nádraží.
Zpočátku žena zapírala, ale  když se po příjezdu policejní hlídky postavila, peníze jí vypadly zpoza zad. Na základě zjištěných skutečností policisté ženu obvinili z přečinu krádež a neoprávněné opatření platebního prostředku a jelikož případ řešili ve zkráceném řízení, ve středu se již zpovídala před soudem.
Ten den dopoledne (26. 4.) její přítel v Praze oznámil na policii její pohřešování. Vzápětí bylo vyhlášeno celostátní pátrání a hned odpoledne ji našli strážníci městské policie, jak žebrá v areálu Hvězda v Hradci Králové a předali ji na policejní služebnu. Policisté pátrání odvolali a podali zprávu jejímu příteli, který ji odvezl  zpět do Prahy.

por. Iva Kormošová
28.4.2017, 11.00

vytisknout  e-mailem