Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Muž vylákal miliony

HRADECKO - V podvodech pokračoval, přestože již byl za ně odsouzen. 

Vyšetřovatel oddělení hospodářské kriminality včera usnesením odložil po více jak roce podezření z přečinu podvod, kterého se měl dopustit 25letý muž z Prahy. Případ odložil, protože trestní stíhání je neúčelné, neboť trest, k němuž může trestní stíhání vést, je zcela bez významu vedle trestu, který pro jiný čin podezřelého podle očekávání postihne.
Muž v tomto případu se přes sociální sítě seznámil na konci dubna 2016 s tehdy 22letou ženou. Po navázání milostného poměru pod záminkou výher na stránkách sázkové společnosti na ni vylákal během třech měsíců téměř 240 tisíc korun. Žena mu je dobrovolně posílala na účet jeho matky nebo přímo na jeho herní účet. Peníze od něho nikdy nedostala zpět, ačkoliv ji o tom stále utvrzoval a zaslal několik potvrzení o provedené platbě, které však byly upraveny. Až když už ji došla trpělivost a od jeho bývalé přítelkyně se dozvěděla, že muž má několik exekucí a dluhy vůči jiným lidem, zašla podvod nahlásit.
Ze statistik sázek na jeho herním účtu vyplynulo, že od května 2016 do konce srpna 2016 vsadil téměř 3,8 milionu korun.  
Muž v době, kdy ženu podvedl, již byl již pražským soudem odsouzen k podmíněnému trestu odnětí svobody v trvání 24 měsíců s odkladem na 4 roky. Letos v červenci byl odsouzen rychnovským soudem opět za podvod ke 2 letům a šesti měsícům nepodmíněně. Až nabyde rychnovský rozsudek právní moci, bude se dále rozhodovat o přeměně předchozí podmínky. Jelikož může jít za tento trestný čin maximálně na 5 let do vězení, byl poslední skutek pro neúčelnost odložen.
Od roku 2014 podvedl celkem 15 lidí, z kterých vylákal téměř 4 miliony korun, které používal na sázení a na vlastní obživu, protože nikde nepracoval a byl bez příjmu.

por. Iva Kormošová
5.10.2017, 13.00

vytisknout  e-mailem