Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Aktualizace -Dva jednou ranou

HRADECKO - Opilí řidiči se za volantem střídali. 

AKTUALIZACE:  Nakonec soud rozhodoval již včera v odpoledních hodinách. Muž, který řídil cca 20 m, byl odsouzen k podmíněnému 4 měsíčnímu trestu s odkladem na 2 roky a k zákazu řízení na 2,5 roku. Druhý muž s více promile odešel od soudu s 3 letým vyhoštěním, kdy do týdne musí naší republiku opustit a se zákazem řízení na 3 roky.

por. Iva Kormošová, 7.9.2018, 9.40


Dva řidiče v jednom vozidle přistihli policisté při jízdě po Hradci Králové. O půlnoci (z 4.9. na 5.9.) zastavila policejní hlídka u benzinové čerpací stanice v ulici Pilnáčkova osobní vozidlo značky Volvo se třemi pasažéry. Řidiče vyzvala k předložení dokladů a podrobení se dechové zkoušky. Displej Drageru ukázal hodnotu téměř 3,3 promile alkoholu v dechu. Jelikož bylo podezření, že na benzinku řídil vozidlo jiný řidič, policisté zkontrolovali kamerové záznamy. Ty potvrdily, že ke stojanu přijel nyní spolujezdec na předním sedadle. Tohoto muže policisté také podrobili dechové zkoušce. Výsledek byl opět pozitivní a to 2,4 promile. Policisté oba muže zadrželi a převezli na služebnu, kde jim sdělili podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což jim hrozí až 1 rok ve vězení. 
Muži, oba z východní Evropy, ve věku 31 let shodně vypověděli, že oslavovali kamarádovy narozeniny a že na benzinku si jeli koupit cigarety.  Měli to prý kousek asi 3 km. Jelikož muž, který řídil jako první, nevěděl, jak zajet ke stojanu, těsně před vjezdem ho vystřídal druhý muž. Ten ujel cca 20 m, zaparkoval a opět usedl na sedadlo spolujezdce. Přiznali, že každý z nich za večer vypil min. tři desítky a asi 3 panáky slivovice. Samozřejmě se ani jeden z nich necítil opilý a předpokládali, že z nich alkohol již vyprchal.
Policisté vedou zkrácené přípravné řízení, kdy oba muži mohou stát již zítra před soudcem.

por. Iva Kormošová
6.9.2018, 12.30

vytisknout  e-mailem