Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin

Vykradená auta, schválnosti 

Ve čtvrtek 4 3. června 2009 si policisté náchodského regionu do statistik připsali 15 nových spisů. Začali se zabývat třemi novými trestními činy a osmi přestupky.
  
Ve čtvrtek si policisté náchodského regionu užili zejména krádeží, ať už drobnějších, které spadají do přestupků nebo i větších, které jsou již trestným činem.
 Jaroměřská hlídka vyrážela hned po ránu k nahlášenému vloupání do motorového vozidla v Zaloňově. Do vozu odstaveného po nehodě se tam v noci podíval poberta a odnesl si vše cenné. Policisté vyslechli poškozené i svědky, místo ofotografovali a po pachateli, který po sobě zanechal další spoušť a škodu 14.000 korun pátrají. Před desátou hodinou dopoledne pak policisté jaroměřské obvodu vyjížděli k jednomu z místních supermarketů. Nákup bez placení tam chtěla provést jedna paní. Díky ostraze prodejny se však nezdařil. Přivolaní policisté nepoctivé zákaznici nakupování za pět prstů spočítali. Odcizené kuřecí řízky v hodnotě 88 korun musela vrátit zpět do regálu a navíc jí muži zákona uložili blokovou pokutu ve výši 1000 korun.
 
Policejní hlídka z České Skalice vyrážela dopoledne k vodní nádrži Rozkoš. Tam nějaký noční návštěvník vybral kiosek v areálu campu. Zloděj přestřihl visací zámek u mříží, vylomil dveře a z kiosku vybral tabákové výroby, alkohol a další věci, čímž majiteli způsobil pětačtyřicetitisícovou škodu.
 
Broumovské hlídce se podařilo vypátrat celostátně hledanou osobu. Na ulici, před jedním z obchodů objevili muže, po němž pátral pražský soud. Policisté hledaného muže zatkli a odvedli s sebou na služebnu, Tam mu předali rozhodnutí pražského soudu, které se muž neobtěžoval vyzvednout, a propustili ho na svobodu.
Novoměstští policisté eskortovali odsouzeného muže, který se nedostavil k nástupu do výkonu trestu, do vazební věznice v Hradci Králové. Muže si vyzvedli a zavezli ho do Hradce Králové a předali ho do péče vězeňského personálu.
 
Odpoledne v Jaroměři policisté přijali oznámení od ženy, která si stěžovala, že někdo v minulých dnech vylepil po městě plakáty s jejím jménem a adresu. Na plakáty neznámý drzoun napsal, že žena má dluhy a potřebuje půjčit peníze. Policisté oznámení prošetřují jako přestupek proti veřejnému pořádku.
 
Náchodská stálá služba přijala odpoledne oznámení o ztraceném telefonu. Muž, který ve večerních hodinách předešlého dne někde vytrousil mobilní telefon, přišel nahlásit jeho zmizení. Policisté případ zaevidovali a prošetřují jako přestupek zatajení nálezu.
 
Broumovští muži pořádku vyjížděli na poškozené boční sklo u automobilu. Pachatel jen poškodil u zaparkovaného automobilu okénko, z vozu však neodcizil nic.
 
Hronovská hlídka vyjížděla pátrat do zahrádkářské kolonie. Majitel jednoho z tamních pozemků nahlásil, že přibližně již měsíc tam někdo chodí na zahrádku a škodí. Zloděj už přímo ze záhonků vytahal pěstitelům 2 kg zeleniny, ukradl žebřík, 2 lahve koňaku a 30 prázdných lahví od piva.
 
Dopravní policie zaznamenala ve čtvrtek 2 dopravní nehody. Jedna nehoda byla s lehkým zraněním. Jednu způsobil neznámý řidič při parkování v Broumově, druhou, která se stala také v Broumově, pravděpodobně nezletilá chodkyně, která přebíhala vozovku. K této nehodě došlo ve dvě hodiny odpoledne. Dvě desetileté dívky vběhly bez rozhlédnutí do vozovky. Jedna si přebíhání na poslední chvíli rozmyslela a vrátila se zpět, druhá běžela dál a z boku narazila do projíždějícího vozidla. Při nehodě utrpěla dívka zranění dolní končetiny. Policie nehodu nadále šetří.
Por. Bc. Eva Prachařová
5. 6. 2009

vytisknout  e-mailem