Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin

v regionu 

 
Policisté okresního ředitelství v Náchodě se ve čtvrtek 18.12. zabývali 40 spisy. Z tohoto celkového počtu vyřídili 13 obyčejných čísel jednacích, zaevidovali 19 přestupků a zaznamenali 8 nových trestných činů.
 
V přestupcích se zabývali jak přestupky proti majetku, tak dopravními přestupky, ale i přestupky proti občanskému soužití.
 
Smůlu měli ti řidiči, kteří dopoledne jeli z Hronova na Polici nad Metují a nechali i v obci nohou na plynu. Na příliš rychlou jízdu tak těsně před desátou hodinou doplatili dva motoristé v Žabokrkách, kteří obcí projížděli pětašedesáti a sedmašedesáti kilometrovou rychlostí. Spěch je stál každého tisíc korun a zaslání zápisu do bodového systému.
 
Už od ranních hodin vyjížděly policejní hlídky k poškozeným oknům firem, k pořezané plachtě na zaparkovaném kamionu a ke krádežím z motorových vozidel. Celkem kuriózní krádež zaznamenali policisté v Náchodě, když jakýsi zloděj v Kladské ulici ukradl ze dvou zaparkovaných automobilů jiných značek pokaždé jen jedno přední kolo. Jednou se mu zalíbilo kolo z Peugeotu, podruhé obral o kompletní kolo vozidlo Hyundai.
 
Náchodská policejní hlídka také vyjížděla krátce po osmé hodině ráno uklidňovat výtržnost na Lipí. Skupinka mladíků tam přišla navštívit jednoho muže. Před domem vykřikovali a hlučeli, pak házeli štěrk na zaparkované auto a chatu. Výtržníky museli policisté přivést k rozumu až pořádkovou pokutou.
 
Stále více se v předvánočním čase potýkají policisté s kapesními zloději. Jejich rájem jsou zejména supermarkety, kde číhají na zákazníky (převážně tedy spíše zákaznice), kteří si nechají tašky a kabelky odložené v nákupních vozících. Jeden z posledních případů vyjížděla řešit ve čtvrtek v podpoledních hodinách policejní hlídka k náchodskému obchodnímu domu Kaufland. Žena si tam ponechala v košíku kabelku se všemi doklady a penězi. Cestou obchodním domem o ni rukou hbitého poberty v nestřežené chvíli přišla. V neštěstí však měla i trochu štěstí, neboť zloděj šel jen po penězích, všechny ostatní věci vyhodil o kousek dál u popelnic, kde je náhodný chodec našel a pak odevzdal na policiii. Přesto však neopatrná žena přišla o finanční částku 3.000 korun. Policisté proto opět varují, aby si lidé své tašky do vozíků neodkládali a raději je měli po celou dobu nákupu přímo u sebe.
 

V průběhu čtvrtečního dne dopravní policie vyjížděla k pěti dopravním nehodám. Tři osoby utrpěly lehká zranění, celkové hmotné škody byly vyčísleny na 105.000 korun. Čtyřikrát bylo na vině nehod nedání přednosti v jízdě, jednu nehodu zapříčinila srnka, která vběhla pod kola projíždějícího autobusu. Při této nehod nebyl zraněn nikdo, jedno lehké zranění utrpěl cyklista, který nedal přednost automobilu na hlaví silnici a z boku do něj narazil, další dvě lehká zranění utrpěly ženy z protijedoucích aut, když devatenáctiletý řidič  osobního vozu nedal přednost při pokračování jízdy z obchvatu na Velký Třebešov. Řidič nerespektoval dopravní značku Stůj dej přednost v jízdě a střetl se s osobním automobilem jedoucím po hlavní silnici. V obou automobilech pak spolujezdkyně utrpěly lehká zranění.

vytisknout  e-mailem