Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin

v regionu 

Policisté kontrolovali na silnicích, doručovali písemnosti a předvolání, řešili přestupky i trestnou činnost.
 
Během čtvrtka 4 prosince. července policisté okresního ředitelství Náchod zpracovali 49 nových spisů. Šest spisů se týkalo nových trestných činů a 13 spisů nových přestupků.
 
policista-terčík policista-terčík
V přestupcích dominovaly přestupky v dopravě, policejní hlídka z Červeného Kostelce, v průběhu odpoledne za hodinu přistihla dvě řidičky, které nerespektovaly silniční zákon. Na křižovatce řádně nezastavily před dopravní značkou Stůj, dej přednost v jízdě. Tato nerozvážnost stála každou z nich pět set korun pokuty. Dobře neudělal ani řidič, který přišlápl nohu na plynu při průjezdu Teplicemi nad Metují. Překročení povolené padesátky jej stálo tisíc korun a zaslání záznamu do bodového systému. Překvapení čekalo i na neukázněné řidiče u Vernéřovic na Broumovsku. Silniční kontrola v dopoledních hodinách tam přistihla 2 motoristy, kteří nejvyšší povolenou rychlost v obci. Jejich přestupky hlídka vyřešila uložením blokových pokut v rozmezí od 1.000 do 2.500 korun a oznámením do bodového systému na příslušný odbor dopravy.
 
Doručování písemností a předvádění k okresnímu soudu se věnovali policisté obvodního oddělení v Jaroměři, Náchodě, Broumově a v České Skalici. Několikrát doručovali nepřebíranou obsílku, jedenkrát doručovali přímo osobu příslušnému soudci náchodského okresního soudu.
 
Náchodská policejní hlídka vypátrala v jedné z místních ulici ve večerních hodinách muže v celostátním pátrání, ještě téhož večera putoval policejní eskortou za brány hradecké vazební věznice.
 
V trestné činnosti se policisté zabývali jak majetkovými, tak hospodářskými trestnými činy. Jaroměřské obvodní oddělení přijalo oznámení o vloupání do rodinného domu. Během dne dosud nezjištěný pachatel rozbil okno, vnikl dovnitř a z domu odcizil motorovou pilu v hodnotě pěti tisíc korun. Policisté z Hronova v ranních hodinách přijali oznámení o krádeži bedny s nářadím ze zaparkovaného vozidla. Z Peugeotu Boxer někdo přes noc odnesl nářadí v hodnotě deseti tisíc korun. Náchodští policisté zase hledají zloděje, který v odpoledních hodinách vnikl nezajištěným zadním vchodem do šatny jedné z místních prodejen. Prohledal tam kabelky prodavaček, kterým z nich ukradl peníze, platební karty i osobní doklady. Celkem jim způsobil škodu přesahující sedm tisíc korun. Po všech pachatelích, který za krádeže hrozí až dvouletý trest odnětí svobody nebo peněžitý trest, nyní policie pátrá. Opět nabádá občany, aby byli na své věci opatrnější, zamykali si automobily a prostory, ve kterých nechávají odložené své osobní věci.
V měsíci listopadu policisté operačního střediska náchodského regionu, kde se sbíhá volání na číslo 158 zaznamenali přes tisícovku volání na tísňovou linku. Na policii se obrátilo přesně 1098 volajících. Poměr využitelných a zbytečných telefonátů byl v rovnováze. Užitečných a použitelných volání zaznamenali operační důstojníci 598, zbylých 500 volání pak zařadili mezi dotazy, omyly, či také zcela nepoužitelné opilecké řeči či legrácky nudících se dětí.

vytisknout  e-mailem