Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin

v regionu 

V pondělí 29. prosince 2008 policisté náchodského regionu zaevidovali 13 spisů. Do statistik přibylo pět nových trestných činů a sedm nových přestupků.
 
Trestná činnost neustala ani v posledních dnech roku, zloděje zajímaly především praktické věci, které lze ihned využít. Trochu kuriózní, i když z hlediska užitečnosti pochopitelný, je tedy případ, který řeší obvodní oddělení policie v Jaroměři. Během vánočních svátků se tam dosud neznámý zloděje vloupal do kuchyně místní mateřské školy a z mrazících boxů odcizil maso za přibližně dva tisíce korun. Pachatel však nechal boxy otevřené a tím znehodnotil i zbylé potraviny, které tam byly uskladněné. Tím pádem vánoční zloděj ve školce natropil škody za jedenáct tisíc korun, policisté případ kvalifikovali jako krádež vloupáním, za který pachateli hrozí až dvouletý trest odnětí svobody nebo peněžitý trest.
 
Jaroměřští policisté také hledají zloděje, který u dvou zaparkovaných kamionů vypáčil víčka a pak si z jejich nádrží zdarma odčerpal přibližně 170 litrů motorové nafty v hodnotě čtyř a půl tisíce korun. Přibližně stejnou škodu  zloděj navíc udělal poškozením nádrží, když se ke svému lupu dostával.
 
Do kategorie méně pochopitelných krádeží  jaroměřští policisté zařadili krádež autobaterie od přenosného semaforu ve Chvalkovicích na opravované silnici. Zloděj baterii ukradl v noci z neděle na pondělí, přitom vyřadil z provozu semafory, které řídily provoz v nepřehledném úseku rekonstruované silnice. Projíždějící řidiči  mohou mluvit o štěstí, že se pro absenci světel v opravovaném úseku nikdo nesrazil. Policisté proto zloděje hledají nejen pro krádež, ale zároveň jeho jednání kvalifikovali jako trestný čin poškozování obecně prospěšného zařízení a pachateli hrozí až tříletý trest odnětí svobody nebo peněžitý trest.
 
Policisté kromě majetkových trestných činů řešili i výtržnosti. 
 
V pondělí dopravní policisté vyjížděli k jediné dopravní nehodě, při níž nebyl nikdo zraněn. Nehoda se stala dopoledne v Červeném Kostelci. Řidič osobního vozidla Seat při odbočování vlevo najel až za střed vozovky, kde narazil do protijedoucího vozu Škoda Octavia. Hmotná škoda byla vyčíslena na patnáct tisíc korun. Dechová zkouška neprokázala ani u jednoho z řidičů alkohol. Technická závada zjištěna ani uplatněna nebyla. Policisté nehodu na místě uzavřeli uložení blokové pokuty řidiči za nesprávný způsob jízdy ve výši 1.000 korun.

vytisknout  e-mailem